XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

definiera Muterande


Morphing, byte av en bild till en annan via en smidig övergång, har använts som en spelfilm teknik sedan mitten av 1980-talet. De första försöken att morph på skärmen var rå påverkar att helt enkelt tvär bleknade bilder stegvis med övergången är allt annat än smidig. I början av 1990-talet, men framsteg inom programvara tillåtet för en mer gradvis blandning av bilderna, vilket leder till en mer trovärdig övergång.

Metamorfos

När vi tänker på metamorfos, vi tänker ofta på den larv förvandlas till en vacker fjäril. Själva ordet betyder att "förändra formen." Men med dagens framsteg inom modern teknik, särskilt digital bildbehandling, det sätt på vilket vi tänker på "morphing" har också förändrats.

Specialeffekter

Filmmakare letar ständigt efter nya sätt att underhålla publiken. Ämnen som ska förvandlats vanligen sköt mot en grön skärm, som börjar med två bilder som gradvis upplöses från en till en annan. En tonåring kan omvandlas till en person av hög ålder, eller en växtform kan vara från människa till djur.

optisk Flow

Datorn Vision Research Group definierar optiska flödes som "Hastigheten fält som varptrådar en bild till en annan (vanligtvis mycket liknande) bild." Men att skapa optiska flödes är en komplicerad process som involverar exakt digitala bilder och komplexa matematiska formler. Enkelt uttryckt är det "flow" som skapats genom segmentering föremål, spåra deras rörelser och kompensera för expansion (förändring). På grund av avancerad programvara idag, är optiska flödes omvandling nästan osynlig för betraktaren.

Eftersom optiska flödes är resultatet av den relativa rörelsen av objekt, måste hastigheten hos de föremål mätas. Flöde kan inte bestämmas vid någon en punkt i bilden oberoende av andra punkter innan och efter, vilket skapar behovet av hastighetsfält.

fas Korrelation

För optiska flödes att lyckas, måste det finnas en exakt faskorrelation. Datorprogram måste kunna känna igen en bild, sedan registrera vissa uppgifter för senare jämförelse. Efter flera bilder har registrerats, kan algoritmer skapas för att blanda bilderna ihop till en sömlös morphing.

Framtid Morphing

Morphing, eller Hamnskiftare, i filmer är inte bara en speciell effekt, är det snabbt blir en tomt mekanism. Oavsett om det är morphing en människa till en varulv, eller omvandla en bil till en tornar robot, är det magiska att göra filmer begränsas bara av fantasin hos manusförfattare och regissörer.