XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Oavsett om du är en hemanvändare, en kontorist eller en företagsägare, är det viktigt att ta hand om din skrivare. De är dyra delar av utrustning och det är viktigt att ge dem den vård och underhåll de behöver. En del av detta underhåll bör rengöra skrivaren, inklusive borttagning pappersdamm, torkade toner och annat skräp.

Håll utkik efter tecken på problem

En av de viktigaste delarna av underhåll av skrivaren håller utkik efter problem innan de blir alltför allvarliga. Även om det är viktigt att rengöra och underhålla skrivaren på ett regelbundet schema, är det lika viktigt att titta på utgången skrivaren producerar och undersöka den för eventuella problem. Om du ser ränder eller fläckar på utskrifterna är ett tecken på att tonern kan läcka ut ur tonerkassett och på papperet. Om så är fallet är det en bra idé att ta bort tonerkassetten och använda en liten dammsugare för att suga upp toner som kan ha läckt ut ur patronen. Medan du arbetar under tonerkassetten vara noga med att sopa upp alla pappersdamm du ser också - pappersdamm samlas ofta under tonerkassetten.

Rensa pappersbanan

Vid rengöring din laserskrivare, bläckstråleskrivare eller fotoskrivare är det viktigt att titta på hela pappersbanan. Pappersdamm, bläckrester och andra föroreningar kan ansamlas någonstans längs vägen. För att rengöra det, börja med pappersfacket. Dra ut papperet ur facket använda en bomullstuss doppad i isopropylalkohol för att rengöra valsarna som drar papperet i facket. Efter dessa rullar är väl rengjorda, lyft upp på skrivaren och undersöka insidan för någon pappersdamm eller bläckrester. Tvätta bort bläckrester och pappersdamm du hittar.

Rengör skrivhuvuden

Ett annat ställe att damm och skräp är sannolikt att ackumulera är på skrivhuvudena. Skrivhuvudena håller bläckpatronerna på plats och bläckrester ofta ackumuleras som bläcket sprutas av patronerna. Ta bort bläckpatronerna och använda en bomullspinne för att rengöra skrivhuvudena ordentligt. Det kan ta flera pass att få alla av de ackumulerade bläckrester och pappersdamm ur skrivaren.