XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Många föredrar att arbeta inom DjVu-format på grund av den lilla filstorleken som fortfarande har kvar den totala bildkvaliteten. Sidor som sparats i DjVu är inte större än 70 KB för fyrfärg och 40 KB för svartvitt, jämfört med 500 KB i andra format. Den skannade resultatet av DjVu-sparade objekt genomgående använder mindre utrymme än PDF motsvarigheter. Men eftersom många vanliga företag, organisationer och privatpersoner inte är utrustade för att bearbeta DjVu-filer, är det fördelaktigt att konvertera dessa filer till den användarvänliga, standard PDF-format.

bildformat

Den största skillnaden mellan formaten är att DjVu är en rasterbild format och PDF utvecklas som en vektor bildformat. Detta påverkar bildupplösning eftersom DjVu kräver att användarna ange maximal rasterbildupplösning. PDF vektorbildupplösning kan ställas in på lösare värden utan att förlora data, vilket resulterar i PDF har en högre bildkvalitet än DjVu och göra konvertering tillrådligt. I riket karaktär rendering, DjVu behandlar tecken som bilder utan att använda typsnitt. Detta påverkar hur filer finns av sökmotorer, eftersom endast PDF-filer inkluderar sökbar text.

För-och nackdelar

DjVu anses fördelaktigt på grund av god kompression (att kunna innehålla en mängd ingredienser såsom färger, typsnitt, grafik och mönster på en liten storlek), snabb bildåtergivning och välgörande lagringsformat. Nackdelar inkluderar kvalitetsförlust, begränsad användning och nödvändigheten att använda separata program eller plugins. PDF trumf DjVu populariteten för användning, säkerhetsinställningar, standardisering, interaktivitet och kompression mot bildkvalitet förhållanden. De är inte nödvändigtvis konkurrerande format eftersom de är utformade för att göra olika saker, och det är därför det är ofta bäst att skapa ett dokument i DjVu och sedan konvertera till PDF för mer utbredd användning.

aquiring programvara

Det finns flera företag som säljer omvandlare program som kan omvandla DjVu dokument till PDF, t.ex. PDF Converter Pro och Universal Document Converter. Du kan börja konverteringen genom att förvärva en av dessa, ladda ner och installera det på din dator. Du behöver en DjVu Browser Plugin specifika för webbläsare du använder för närvarande. En gång installerat, öppna DjVu-filen i din webbläsare och en DjVu Browser Plugin verktygsfältet visas.

Instruktioner

I verktygsfältet genom att trycka på knappen Skriv ut. Det kommer att ge dig en lista med skrivare alternativ. Välj Universal Document Converter och tryck på Egenskaper. Detta kommer att ta upp fönstret Universal Document Converter Egenskaper och det kommer att vara ett alternativ som säger dokument till PDF, färg, Miniatyr. Du bör välja detta och välj OK. Systemet kommer att föranleda en dialog med den installerade insticksprogram och du kommer återigen att trycka på OK. Det kommer att förbereda filen och spara den till C: / UDC Output mappar. Då filen visas full konvertering i visningsprogram som är kopplat till PDF-filer på datorn.