XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Felsökning en Intel moderkort


En dator moderkort är en komplex uppsättning av kretsar avsedda att köras och kontrollera funktionen hos en bärbar eller stationär dator eller server. På grund av moderkortets avgörande roll vid beräkningen operationer, kan en felaktig moderkort snabbt lamslå en dator. Genom att lära sig att felsöka och lösa vanliga moderkort problem, så kan du få din dator tillbaka i funktionsdugligt skick.

Instruktioner

1 Kontrollera att datorn är ansluten till en tillförlitlig kraftkälla. Otillförlitlig eller felaktig hem ledningar eller elektriska överspänningar kan steka ett moderkort känsliga instrument, och kan också orsaka startproblem för kretsarna. Prova att ansluta den bärbara datorn eller skrivbordet till en ny eluttag.

2 Sök efter uppdateringar till Intel moderkort firmware eller mjukvara. Intel ger regelbundet uppdateringar och patchar som fixa vanliga fel. Besök den officiella hämtningsplatsen Intel (se Resurser) och ange produktnamn och modell Intel moderkort i "Sök" bar. Tryck på "Sök" för att hitta alla uppdateringar till moderkortet firmware. Ladda ner och följ instruktionerna på skärmen för att installera. Alternativt, klicka på "Desktop Boards" att köra en automatiserad online scan som snabbt kontrollerar ditt moderkort för relevanta patchar och drivrutinsuppdateringar.

3 Lyssna efter datorns fläkt. En ständigt rinnande fläkt eller en fläkt som inte körs alls, kan tyda på ett problem med datorns interna kylsystem. Oregelbundna extrema temperaturer kan orsaka moderkort problem. Rådgör med din dator ursprungliga tillverkarens manual för riktlinjer om fastställande av datorn fläkt.

4 Öppna datorhöljet och vicka moderkortet facket. Lyssna efter klingande ljudet av herrelösa metalldelar, vilket kan signalera att moderkortets fästskruvarna eller ledningar har lossnat. Detta kan leda till att data går sönder eller strömavbrott för kretsen. Se till att alla skruvar är på plats och moderkortet är ordentligt ansluten till datorns kretsar.

5 Undersök datorns expansionsplatser bredvid moderkortet. Expansionsplatser öka datorns kapacitet med nya enheter, minne och andra funktioner. De flesta kortplatser ligger i anslutning till moderkortet och kan ibland trycka mot moderkortet. Kontrollera att en nyinsatt enheten inte har rubbas en del av moderkortet.

6 Verifiera att batteristartkabeln på ovansidan av Intel moderkort är rätt placerad. Bygeln bör korsa moderkortet och ansluta med det inbyggda batteriet. Intel kan ibland sänder moderkort med bygeln felaktigt placerade för att skydda moderkortet från oavsiktligt kortslutning själv.

Tips

  • För att förhindra elektriska stötar eller kortslutning av känsliga kretsar, alltid stänga av datorn innan du öppnar höljet och undersöka moderkortet.