XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Felsökning musen på en Acer Aspire 3620


Om musen på din Acer Aspire 3620 handlar upp eller inte fungerar alls, kan det finnas en hårdvara eller drivrutin problem med musen. Om emellertid mus fryser upp ofta, kan det vara ett problem med din bärbara dator programvarumiljö. Det finns två separata metoder för felsökning dessa gemensamma problem mus.

Instruktioner

Problem Felsökning Hårdvara

1 Ladda musdrivrutinerna om musen fungerar oförutsägbart. Acer Aspire 3620 och 3620A modell bärbara datorer har Synaptics Touchpad varumärket musstyrningen.

Gå till Support hämtningsplatsen Acer och ladda ner den senaste versionen av drivrutinen filen Synaptics för Windows operativsystem. Skapa en fil som heter "Drivers" och spara denna drivrutin program till den här filen. När nedladdningen är klar, gå till installationsfilen för förare och klicka på "Kör" eller "Install".

Starta om datorn efter drivrutinsfilen är installerad så att den kan träda i kraft. Testa musen efter omstart. Om föraren var problemet, ska musen vara bra nu.

2 Ta bort tangentbordet om musen är helt död. Gå till Acer Aspire supportsida och lära sig ordentligt för att ta bort tangentbordet för 3620 eller 3620A modell. Anvisningarna för att ta bort tangentbordet kommer att variera beroende på modell. De flesta bärbara tangentbord kan avlägsnas utan att öppna väskans botten. Se till att din bärbara dator är avstängd och batteriet demonteras innan tangentbordet.

3 Undersöka den lilla bandkabel som leder från styrplattan för att moderkortet när tangentbordet avlägsnas. Om kabeln inte är korrekt ansluten till den lilla plasthylsa som håller kabeln till moderkortet, försiktigt åter sits denna kabel genom att trycka in kabeln i uttaget och låsa uttaget med plast "kragen" som på sockeln för detta ändamål.

Starta din bärbara dator efter installerat om pekplattan kabeln och ersätta tangentbordet. Om det var problemet, bör musen fungera normalt nu.

Felsökning Problem med programvara

4 Sök igenom datorn efter eventuella virusinfektioner med hjälp av virala sanering programvara som du väljer (program som Malwarebytes, Superantispyware, Spybot och andra är gratis och effektiv, Microsoft Windows erbjuder skadlig Removal Tool programvaran). Om infektionen är problemet, kommer musen att återgå till det normala, efter att ha kört programmet.

5 Tweak datorns inställningar för virtuellt minne genom "Start", "Kontrollpanelen", "System". Om din laptop minne inte är korrekt konfigurerad musen kan inte fungera smidigt.

Ställ in "virtuellt minne" nivå, finns under "System" och "Avancerat" till den högsta inställningen Windows rekommenderar på skärmen. Windows kommer att berätta vad virtuellt minne nivå är lämplig för din maskin: skriver du numret i rutan inställningar anges. Korrekt stänga av din bärbara dator och starta om den för dessa virtuella minnesinställningar för att träda i kraft.

6 Lägga till mer RAM-minne. Rådgör med Acer Support online för att ta reda på den maximala mängd och typ av minne din laptop behöver. Jämför denna rekommendation till mängden minne du har nu. Om en uppgradering är möjligt, köpa ytterligare RAM-minnen.

När datorn är avstängd (och batteriet tas bort) öppna den lilla lucka på undersidan av datorn som täcker minnen. Ta bort alla pinnar du inte behöver (baserat på Acers rekommendationer) och installera nya pinnar i minnesplatser. Stäng luckan. Starta om maskinen. Datorn ska köra bättre i allmänhet nu och musen kommer inte längre att "frysa" i de flesta fall.

7 Felsöka HP skrivardrivrutin konflikter om du har en HP-skrivare. Vissa HP-skrivare modeller har "extra" programvarupaket som kan komma i konflikt med musoperationer.

Ta bort alla HP: s skrivarprogramvara och drivrutiner genom "Start", "Kontrollpanelen", "Lägg till ta bort program." Starta om datorn när det är klart. Testa musen; om musen fungerar normalt nu, kan HP drivrutiner eller programvara vara problemet. Kontrollera HP Support hemsida för specifika och detaljerade instruktioner om hur man kan eliminera denna konflikt drivrutin beroende på skrivarmodell och operativsystemet.