XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Windows Media Player är den mest använda digitala mediaspelare i världen. Släpptes 2003, var WMP 9 inleddes med större video- och ljudfunktioner för användning i en Microsoft Windows XP-miljö. Dess release datum sammanfaller med införandet av Apples iTunes produkt för Windows och iTunes Music Store. WMP 9 syftar till att ge en iTunes-liknande upplevelse för användarna, men under Windows flagga.

Sedan 2003 har två nyare versioner av Windows Media Player släppts.

Instruktioner

Felsökning Problem med Windows Media Player 9

1 Se till att WMP är förenligt med mediefilen. WMP kan ge uppspelning för ett antal vanliga format samt sin egen proprietära format. Dessa inkluderar ljud-CD (CDA), Audio Interchange File Format (.aif eller .aiff), Windows Media-filer (ASF, .asx, .wax, .wm, .wma, WMD, .wmp, .wmv. WMX, WPL och .wvx), Windows ljud- och videofiler (AVI och WAV), Moving Picture Experts Group (MPEG, MPG, .m1v, .mp2, .mpa, .mpe, .mp2v * och. mpv2) Musical Instrument Digital Interface eller MIDI-filer (.mid, .midi och .rmi), UNIX ljudfiler (.au och .snd), MP3-filer (.mp3 och .m3u) och Macromedia Flash (.swf).

Windows Media Player 9 kan inte spela Apples eget format (AAC), som används för filer som köpts på iTunes Music Store.

2 Se till att sökvägen är korrekt. Windows och dess tillämpningar som stöds kräver stigar eller spår av mappnamn och fil för att öppna och driva en fil. Om sökvägen inte är korrekt, kommer programmet att rapportera ett fel. För att kontrollera detta, gå till Visa-menyn och se till att adressfältet är öppen. Sedan dubbelkolla vägen för eventuella stavfel eller vandrande tecken.

3 Lösa tidpunkten ur en operation. WMP kan spela filer från prenumerationsbaserade tjänster såsom Rhapsody eller Napster, men spelaren kan ha problem att hålla uppdaterad med de bifogade säkerhetsinställningar. För att åtgärda problemet, öppna Internet Explorer (WMP använder säkerhetsinställningarna i Internet Explorer) och öppna menyn Verktyg. Under Verktyg, klicka på Internet-alternativ och sedan på fliken Anslutningar. Klicka sedan på knappen LAN-inställningar. I det här fönstret, hitta Automatisk identifiering av inställningar kryssrutan och se till att det är okontrollerat. Klicka på OK tills Internet Explorer-fönster de nära.

4 Åtgärda problem med musikhantering. WMP kan användas för att importera och hantera ljudfiler samt bränna ljud och MP3-skivor. När du använder WMP, kommer programmet rippa spåren och lagra dem i mappen Min musik av mappen Mina dokument. Om WMP presenterar ett felmeddelande av filer som inte kopiera korrekt, kan det lösas genom att växla filhantering till analog. Öppna Enhetshanteraren finns i Program. Högerklicka på CD-ROM eller DVD-ROM-enheten (beroende på hur datorn är utrustad) och välj egenskaper. Hitta kryssrutan "Aktivera digitalt CD-ljud för CD-ROM-enhet" och se till att den är markerad.

5 Åtgärda problem med brännande CD-skivor. Om WMP rapporterar ett fel bränna en CD, först diagnostisera om skivan kan brännas. Ta ut skivan ur enheten och inspektera den. Kontrollera att skivan inte är skadad, repad eller smutsig. Det kan bidra till att minska skrivhastigheten. Windows kommer ofta standard till högsta möjliga hastighet. Det kan bidra till att ändra hastigheten till 8x eller 12x. För att göra detta genom att klicka på menyn Verktyg och välj Alternativ. Klicka på fliken Enheter och dubbelklicka på CD-enheten. Under fliken Inspelning kan väljas en lägre hastighet. Om problemen kvarstår, avslutar alla andra program som är verksamma på datorn och starta Windows Media Player. Vid slutet av denna process, kan en fullständig omstart av PC vara nödvändig.