XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Felsökning Windows XP Virus


Om du någonsin har fått ett virus på din Windows XP-dator, så du vet hur frustrerande det kan vara att hantera effekterna av viruset samtidigt som man försöker ta bort det från din maskin. Denna felsökningsprocessen behöver inte få ner dig, men eftersom det finns ett enkelt sätt att gå om att göra det som kan spara tid och hjälpa dig att bli av med viruset snabbare än du trodde var möjligt. Allt du behöver är några grundläggande kunskaper och några kostnadsfria verktyg och du kommer att vara på väg att bli av med viruset.

Instruktioner

1 Kör ett antivirusprogram svep på datorn för att försöka upptäcka och ta bort viruset från systemet. Om du redan har ett antivirusprogram installerat, uppdatera den till den senaste uppsättningen av antivirus definitioner, och sedan köra en scan.

2 Använda en online virus scanner från ett företag som Trend Micro, Kaspersky eller ESET att skanna din dator efter virus. Använda en online virusskydd kan bidra till att du tar bort alla virus som finns, eftersom vissa virusskydd kan plocka upp virus som andra inte kan upptäcka. Med hjälp av dessa online-virusskydd är gratis för hemmabruk, och du kan använda dem så många gånger du vill.

3 Ladda ner ett anti-malware / spyware program som Spybot Search & Destroy eller Malwarebytes. Installera en av dessa program och använda den för att utföra en fullständig genomsökning av datorn för att hitta och ta bort eventuella Windows XP virus. Anti-malware / spyware-program kan upptäcka olika typer av skadliga program som virusskydd inte är programmerade att leta efter, och är ett bra komplement till antivirusprogrammet och online-virussökning.

4 Starta om datorn i "felsäkert läge" och skanna efter virus om du har problem att ta bort dem i den normala startläget. Felsäkert läge startar datorn med minsta krävs program och drivrutiner, och erbjuder en bättre chans på att ta bort virus. Att starta datorn i felsäkert läge, starta om den och trycka på "F8" som det startar upp. Välj "Felsäkert läge med nätverk" för att starta i felsäkert läge och ändå ha tillgång till internet för att köra online-virussökningar, nedladdning av program och uppdatera virus och malware definitioner.