XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Eftersom tekniken går framåt och datorer blir en integrerad del av flera områden i livet, behovet av att kunna enkelt och tillförlitligt sätt växer överföra information. En av de mest populära lösningar på detta behov är en flash-enhet, även känd som ett hopp enhet för att lagra information.

USB-minne

En flash-enhet - även kallat ett minne - är en liten, bärbar enhet som kan användas för att lagra data. En Jumpdrive är en Lexar varumärke för en flash-enhet. Många människor använder termen "hoppa enhet" som en allmän beskrivning för några flash-enhet. Driv består av en fast kort inuti ett plastskal. Det kallas en flash-enhet på grund av dess användning av flashminne, som är en permanent dataminne som kan skrivas på om och om igen, som hur en VHS-band kan användas om och om igen.

Storlek

En av de största fördelarna med ett hopp enhet är dess storlek. Knappt större än ett paket tuggummi, kan en flash-enhet lätt hängas på en nyckelring eller bäras i en ficka. Detta innebär att det är extremt lätt för en person att hålla alla sina viktiga data med honom vart han än går.

USB

En flash-enhet ansluts till en USB eller Universal Serial Bus, port. Alla datorer har åtminstone en av dessa portar, och många har två eller fler. Eftersom det ansluts till USB-porten, kan en flash-enhet kan enkelt överföras från en dator till en annan. Detta gör att dela filer via ett minne mycket lätt, och ofta snabbare än att inrätta en direkt filöverföring mellan datorer.

Lagring

Mängden data som kan passa in på ett flashminne är ibland häpnadsväckande. Vissa enheter är så små som 2 gigabyte, medan andra kan ha 10 eller fler gigabyte. Även de minsta flash-enheten har hundratals gånger mer information än en diskett, och de är mycket bekvämare än CD- eller DVD-skivor många gånger.

Pris

Hur dyr en flash-enhet är beror främst på hur mycket data som kan hålla. Uppenbarligen mer data som håller, desto mer kommer det att kosta. En 4-8 gigabyte flash-enhet kan köpas för $ 20 eller mindre, och med 2009. Större dessa är tillgängliga, men de är inte ofta säljs i genomsnitt datorbutik. Vad mer kommer den genomsnittliga datoranvändare förmodligen inget behov av en data pinne som stor.