XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Fördelar och nackdelar med laserskrivare


Skapades 1969, har laserskrivare varit en stöttepelare för många av världens kontor i årtionden. Laserskrivare är arbetshästar, som kan producera värde kvalitet svart och vit text på upp till 200 sidor per minut. En laserskrivare kommer att ha tryckt sex sidor med tiden en bläckstråleskrivare avslutar sin första. Men laserskrivare är inte utan nackdelar. De är dyra och kostsamma att underhålla och kan inte skriva ut foton av hög kvalitet, vilket gör dem mindre än idealiskt val för vissa miljöer.

Fart

De snabbaste laserskrivare kan skriva ut upp till 200 sidor per minut, medan en bläckstråleskrivare kan producera cirka 32 sidor per minut. Hastigheten på laserskrivare kan översättas till ökad produktivitet i kontorsmiljöer, där de flesta av världens laserskrivare påträffas.

Text Utskriftskvalitet

För svart och vit text, kan ingenting konkurrera med en laserskrivare förutom en tryckpress. Laserskrivare är den standard som alla andra skrivare mäts. Även under extrem förstoring, linjer och kurvor av bokstäver är helt slät. För viktiga affärsbrev, kommer endast en laserskrivare göra.

Färg och fotoutskrift

Färglaserskrivare kan skriva ut text i färg med flera toner - i cyan, magenta och gult förutom den typiska svarta. Detta bromsar utskriftshastigheten med ungefär hälften. Laserskrivare är också möjlighet att skriva ut foton, men detta är ett område där bläckstråleskrivare har kanten; fotoutskriftskvalitet av laserskrivare kan inte närma sig av bläckstråleskrivare fotoskrivare.

förnödenheter

Laserskrivare använder tonerkassetter, snarare än de bläckbehållare som finns i bläckstråleskrivare. Varje tonerkassett kostar ca $ 100, och kommer att behöva bytas ut efter varje 2000 till 5000 sidor, beroende på modell och vad som skrivs ut. En tom bläckbehållare för en bläckstråleskrivare kostar mycket mindre på omkring $ 10 till $ 15, men kan bara skriva ut cirka 300 sidor text innan du kör slut på bläck.

Pris

En nybörjar laserskrivare kan köpas för under $ 100. Men dessa skrivare inte kan skriva ut med full fart möjligt i en laserskrivare, även om utskriftskvaliteten fortfarande utmärkt. För hela dagen kontorsbruk, kan business class laserskrivare kosta så mycket som $ 500 till $ 800 och mer. Men på grund av det stora antalet sidor som kan skrivas ut med en enda tonerkassett, laserskrivare är kostnadseffektiva i det långa loppet eftersom de är produktiv. Köp en laserskrivare om du behöver en skrivare för en kontorsmiljö där mestadels svart och vit text skrivs ut.