XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Fördelar och nackdelar med Voice Over IP


VoIP står för Voice over Internet Protocol. Denna teknik gör det möjligt för användare att ringa och ta emot telefonsamtal över en bredbandsanslutning med hög hastighet. När beslut fattas mellan en fast företag och en VoIP företag, bör man ta hänsyn till de fördelar och nackdelar med VoIP-tjänster. Det finns några stora skillnader mellan VoIP och fasta tjänster, varav en del skulle kunna hamna affär brytare.

Pro: Kostnad

En av de största proffsen av VoIP är kostnaden. VoIP är mycket prisvärd, särskilt för dem som ofta gör out-of-state eller internationella telefonsamtal. Många VoIP företag erbjuder obegränsad fjärrsamtal, och antingen obegränsad eller billiga internationella telefonsamtal. Människor som har vänner och familj utomlands kan se en betydande mängd besparingar genom att använda VoIP-tjänst.

Pro: Samtalsfunktioner

VoIP-leverantörer inkluderar i allmänhet ett stort antal samtalsfunktioner i sina grundpaket, såsom samtal väntar, nummerpresentation, trepartssamtal och vidarekoppling. Många fasta företag skulle ta ut en betydande summa pengar för samma tjänster. Det finns också olika funktioner som VoIP kan erbjuda som vanliga företag inte kan. Till exempel, med Vonage, kan du lyssna på din röstbrevlåda på nätet. Detta är en trevlig funktion för de människor som är borta hemifrån och inte har tillgång till en telefon. Med VoIP företag, kan du även hantera dina samtalsfunktioner på nätet.

Pro: bärbarhet

En stor försäljningsargument för VoIP är dess portabilitet. Den här funktionen är fördelaktigt för personer som reser ofta, eftersom de kan ta med sig sina telefoner med dem så länge de är i stånd att ansluta till en Internet-anslutning med hög hastighet. På så sätt kommer de inte miste om viktiga telefonsamtal och deras vänner och familj kommer inte att medföra stora långväga avgifter, eftersom de fortfarande kan nås på deras lokala nummer.

Con: Need höghastighetsanslutning till Internet

VoIP-användare måste ha en höghastighetsanslutning till Internet för att ringa och ta emot telefonsamtal. Detta kan skapa problem om Internet-anslutningen avbryts av någon anledning. Även för lätta Internetanvändare som egentligen inte behöver en Internet-anslutning med hög hastighet, kan detta con uppväger kostnaden nytta, faktiskt kostar dem mer i det långa loppet.

Con: dålig ljudkvalitet

VoIP-anslutningar har i allmänhet god ljudkvalitet, men det är inte alltid fallet. Det kan finnas tillfällen då det är ett eko, sprakande eller annat störande buller avbryta telefonsamtal. Detta beror till stor del det faktum att VoIP vänder användarens röst till digitala data, placerar data i paket och sedan skickar information via Internet. Det finns en chans att data kan blandas ihop längs vägen, vilket skapar dålig ljudkvalitet.

Con: Det går inte att placera nödsamtal

En av de största - och mest skrämmande - aspekter av VoIP är oförmågan att ringa nödsamtal. När någon ringer 911, tar systemet uppringarens läge och överför den som ringer till den lokala 911 avsändaren. Detta är möjligt för fasta och mobiltelefon ringer, men det fungerar inte för VoIP-användare. Även om 911 tjänster fungerade ordentligt med VoIP, skulle det fortfarande vara en risk om strömmen gick ut, eftersom VoIP modem behöver elektricitet.