XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur ansluta min Dell Inspirion med en äldre Dell-skärm


Dell Inspiron raden av stationära och bärbara datorer är populära och långlivade. Oavsett om du äger en äldre eller nyare Inspiron, dock är lätt att koppla ett upp till en äldre bildskärm. Detta är tack vare den långa livslängden för video graphics array (VGA) teknologi.

VGA Bildskärmar

Oavsett om din äldre bildskärm är ett katodstrålerör (CRT) eller flytande kristaller (LCD) typ, om det inte är från 1980-talet eller en Apple-produkt, använder den VGA-teknik. IBM uppfann VGA på 1980-talet, och dess popularitet innebär att så gott som varje datorskärm, innan Digital Video Interface (DVI) blev populär, använder VGA. Äldre bildskärmar använder en bifogad VGA sladd eller om det finns en port för en VGA-kabel. VGA-porten är typiskt blå och använder 15 stift totalt, uppradade i tre rader.

VGA Kompatibilitet

Nya datorer har inte alltid en VGA-port. Detta gäller särskilt för små formfaktor datorer eller kompakt "tunn klient" datorer. Många bärbara datorer fortfarande säljs med en VGA-port. Om du inte har en port, köpa en adapter är den enklaste lösningen. Adaptern ansluts till datorn för att konvertera en DVI-port till en VGA-en. Att köpa ett nytt grafikkort med en VGA-port på det också fungerar och är bra för att ansluta flera skärmar av olika typer, men det är inte nödvändigt.

Haka bildskärmen

Om bildskärmen har en bifogad kabel, anslut den till datorn eller en adapter på datorn. Om bildskärmen inte har en bifogad kabel, hitta en VGA-kabel och anslut den till både bildskärmen och datorn. Kontrollera att strömkabeln till bildskärmen också är ansluten; sedan slå på den. Inga extra steg krävs för att få den äldre monitorn igång.