XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Linux är ett operativsystem för datorer baserat på Unix. På Linux, har varje användare att logga in med sitt användarnamn och lösenord; utan dessa polletter av autentisering (eller befogenheter som delegerats från annan legitim användare), kan en användare inte köra en enda ansökan på Linux. Om du har ett befintligt konto på ett Linux-system, kan du ändra användarnamn och lösenord för att logga in - utan att behöva byta fil ägande eller flytta en fil till en annan mapp för hand.

Instruktioner

1 Logga in på datorn som användaren "root" genom att "root" som ett svar på "login:" prompt, och sedan ange lösenordet för root som ett svar på "password" prompt. Starta ett kommandoskal genom att antingen logga in i textläge eller starta ett terminalfönster från det grafiska användargränssnittet.

2 Ändra användarnamnet för kontot genom att skriva följande kommando i ett skal:

usermod -m -d / home / newuser newuser olduser

Ersätt "newuser" med det nya användarnamnet för kontot, och "olduser" med den gamla användarnamn. Tryck enter." Den "usermod" kommando kommer att ändra namnet på kontot medan samma numeriska användar-ID, skapa den nya hemkatalogen "/ home / newuser," flytta till det allt innehåll i den gamla hemkatalogen och ta bort den gamla hemkatalogen.

3 Återställa lösenordet för kontot genom att skriva följande kommando i ett skal:

passwd newuser

Tryck enter." Linux kommer att uppmana dig att gå in och mata in det nya lösenordet för kontot trycka på "Enter" efter lösenord båda gångerna. Efter det kommer kontot "newuser" vara redo att använda med samma filer och tillstånd som tidigare närvarande "olduser."