XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur att rengöra en Canon-skrivare


Canon-skrivare måste rengöras och underhållas, precis som alla andra skrivare, för att bibehålla optimal utskriftskvalitet. Bläckstråleskrivare använder skrivhuvuden, som ibland bli igensatta med bläck, vilket leder till en förlust i kvalitet. Lyckligtvis är processen mycket enkel att utföra, oavsett om du använder en Windows-baserad dator eller en Mac OS X-dator. Om du upplever en minskning av tryckkvalitet på din Canon-skrivare, följ dessa enkla steg för att få dina utskrifter tillbaka till ser spektakulära.

Instruktioner

Med Windows 7, Vista eller XP

1 Börja med att se till att både datorn och skrivaren är påslagna och fungerar som de ska. Rengöring skrivhuvuden använder en liten del av din bläck, så också se till att du har tillräckligt med bläck i alla dina patroner (Canon-skrivare har en lysdiod med en droppe ikon bläck som blinkar när bläckvolymen är låg).

2 Klicka på menyn "Start" i det nedre vänstra hörnet av skärmen.

3 Klicka på ikonen "Skrivare" (kan också säga "Skrivare och fax"). Om du inte ser den här ikonen kan du välja "Kontrollpanelen" och välj sedan "Skrivare" -ikonen i fönstret som öppnas upp.

4 Högerklicka på din Canon-skrivare och välj "Utskriftsinställningar" efter ett fönster öppnas, som visar alla dina installerade skrivare.

5 Klicka på "Underhåll" fliken högst upp i fönstret.

6 Välj "Huvudrengöring" alternativet, som kommer att rengöra skrivhuvudena.

7 Klicka på "Start" -knappen för att påbörja processen med att rengöra skrivaren.

Använda Mac OS X

8 Slå på både Mac-dator och din Canon-skrivare

9 Gå till mappen Program i Macintosh HD och dubbelklicka på Canon (BJ) Printer Verktyg.

10 Välj din skrivare i listan och klicka på OK.

11 Klicka på "Head Cleaning" -knappen i dialogrutan Verktyg.

12 Följ instruktionerna för att starta rengöringsprocessen. Klicka på knappen bekräftelse när rengöringsprocessen är klar. Skrivaren verktyget kan skriva ut en testblad för dig att kontrollera och se om skrivhuvuden är nu klart.

Tips

  • Vissa Canon-skrivare erbjuder möjligheten att rengöra skrivhuvuden direkt via skrivaren utan att använda datorn. Kolla Canon Support för din skrivare för att se om den här funktionen är tillgänglig och för instruktioner om hur man utför detta (se Resurser).
  • Inuti skrivaren kan du noga använda en bomullstuss för att rengöra någon bläck från den svarta utskjutande ribborna (se Resurser).