XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur att rensa en Mac hårddisk


Apple dators hårddisk är där den lagrar alla datorns data från användarskapade filer till filer integrerade för systemets prestanda och funktion. Men ibland blir det nödvändigt att helt utplåna hårddisken, som när du vill fräscha installera OS X. Lyckligtvis har Apple gjort det ganska lätt att helt utplåna hårddisken. Torka inte hårddisken om du inte har säkerhetskopierat alla data du vill behålla till en extern hårddisk eller skivor; du kommer inte att kunna hämta den efter torka hårddisken.

Instruktioner

Uppstart Skivverktyg

1 Förvandla din Apple-dator och sätt i OS X installationsskivan som följde med datorn. Vänd på datorn igen och håll ner "C" när du hör startljudet, som kommer att ta upp installatörs skärmen.

2 Klicka på "Installer" och sedan "Öppna Skivverktyg." Markera den hårddisk som du vill torka rent; om du har bara en inte kommer att bli svårt.

3 Klicka på "Radera" -fliken och välj volym format du vill från lämplig meny. Klicka på "Alternativ" och "Noll All data."

4 Klicka på "OK" och "Erase" och vänta medan din Apple våtservetter hårddisken. Hur lång tid det tar kan variera kraftigt beroende på hårddiskens storlek och data som lagrats på det.

Tips

  • Istället för att välja "Noll alla data" du kanske kan välja "7-pass Erase" eller "35-pass Radera." Dessa alternativ radera även hårddisken men är säkrare än noll data. Följaktligen de tar mer tid än det första alternativet.
  • Nollställning fungerar bara på hela disken; Apple säger att du inte kan noll en enda partition på en disk utan måste noll det hela.
  • Apple varnar för att vissa datorer inte kan noll med hjälp av Skivverktyg. I sådana fall föreslår de att använda programvara från tredje part för att torka din hårddisk.