XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Varje år tusentals människor nekas kredit på grund av felaktigheter i sin kredit rapport. Dessa problem är inte bara skadligt för din personliga ekonomi - de kan också leda till att du föras över till ett jobb. För dessa skäl, förståelse och städa upp din kredit rapport är viktig.

Instruktioner

1 Registrera alla finansiella transaktioner och hålla kopior. Detta är särskilt viktigt när betala av en balans på ett kreditkort eller betala av en långvarig skuld. Om du har fått ett erbjudande om förlikning för att betala av en skuld, se till att få denna uppgörelse skriftligen. ingår alltid kopior av annullerade checkar eller bankavstämning uttalanden med dessa satsningar. Detta kommer att bli din framtida bevis på att kontot lönat sig. Du kan behöva detta för att visa kreditvärderingsinstituten bör du ha lösa tvister till rapportering byrå.

2 Få kopior av din kredit rapport från kreditupplysningsföretag. Vissa företag ge dig tillgång till dina poster när som helst för en låg månadskostnad. Federal lag uppdragen att konsumenterna ges fri tillgång till sina kreditupplysningar gång varje år. Dessa rapporter kan nås på nätet grundlig hemsida nedan i avsnittet Resurser. Det är en bra idé att skriva dessa ut varje år och hålla dem för framtida bruk. Kom ihåg att få kopior från myndigheterna. Bara för att ett fel inte inträffar på en betyder inte att det inte kommer att visas på en annan byrå rapport.

3 Undersök dina kreditupplysningar. Ta dig tid att titta dem för eventuella avvikelser. Leta efter avräkningsinformation och kontrollera för att avgöra om alla du har betalat ut har rapporterat detta till kreditvärderingsinstituten. Vad som verkar som ett litet fel kan orsaka din kredit värdering för att förändras dramatiskt.

4 Leta efter objekt som du inte ansöka om kredit eller finansiering. Om du hittar dessa objekt, kan du ha blivit utsatt för identitetsstöld. Överväga inskrivning i en identitetsskydd tjänst. Dessa tjänster kommer att kontakta dig angående misstänkt beteende (se Resurs nedan).

5 Jämför informationen på rapporten med informationen från din bokföring. Om du ser ett fel första kontakt borgenären att säkerställa att betalningen på ditt konto. Redovisnings fel förekommer då och då, och kan visa betalningen så sent eller inte publiceras alls. Av denna anledning, dina annullerade checkar och kontoutdrag är värdefulla verktyg för att säkerhetskopiera dina påståenden.

6 Rapportera eventuella fel till de enskilda kreditupplysningsföretag. Varje kredit organet har en sektion på sin hemsida där du kan skicka tvister. Var så detaljerad som möjligt när de lämnar in en tvist, och följa upp med byrån att avgöra om ändringar har gjorts.

7 Fortsätta att betala dina räkningar i tid varje månad. Många människor tror att kreditkortsföretag och andra finansiella institutioner är de enda som rapporterar information. I vissa fall kommer allmännyttiga företag också rapportera sena betalningar. Betala i tid kommer att minska förseningsavgifter och hålla din kredit värdering upp.

Tips

  • Kontrollera din kredit rapport minst en gång per år.
  • Behålla register över alla tvister i händelse av att giltigheten av din tvist ifrågasätts.
  • När lämna in en tvist kan det ta 30 till 60 dagar att få ärendet löst. Ha tålamod, men låt dem inte glömma dig.