XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur blir jag en Online Radio DJ?


Internetradio blir allt mer populärt som människor fortsätter att söka efter nya och originella idéer och underhållning. Fler människor får tillgång till Internet. Med trådlös uppkoppling, hot spots och bärbara datorer, möjligheterna är oändliga för en blivande Internetradio personlighet. Flera webbplatser tillåta sända en radiostation eller radio talkshow till lyssnare på Internet för liten eller ingen kostnad. Att bygga en publik kommer att ta tid och hårt arbete, men med bra innehåll är det inte svårt att ha framgång.

Instruktioner

1 Fastställa innehållet du vill ha på din show. Musik visar tenderar att vara roligt, men flera personer väljer att göra prata radio. Se till du har en idé om temat eller innehållet på din show. Lyssnare kommer att ha en uppfattning om vad du kommer att tala om eller spela när du är på Internet om du har ett tema.

2 Inrätta en ordinarie tid för showen. Bestämma vilken tid på dagen och veckodagar du kan åta sig att vara på luften. Se till att de är konsekventa. Detta gör det möjligt för lyssnarna att göra din show del av sin rutin. Håll dig till detta schema så konsekvent som möjligt så någon följer dig bygga kommer inte att skjutas upp om du inte är på luften när du säger att du kommer att bli.

3 Fastställa det bästa sättet att sända. Broadcast programvara som Pirate Radio är tillgänglig om du funderar på att ha samtal och musikinnehåll. Denna programvara kostar $ 39.95 (från 2010). Om det inte blir någon musikinnehåll och bara prata, är Blogtalkradio en fri plats som tillåter dig att ringa in och sända din show med en telefon och dator. Människor kan också ringa in och vara i luften. En fritt strömmande radio alternativet är iRadeo, som kan laddas upp och streamas till en blogg, hemsida eller sociala nätverk. Innehåll kan laddas upp så att du kan spela in ett radioprogram och få det upprepas över streaming sändningen. Se Resurser för länkar till dessa program.

4 Låt din show arkiv att finnas tillgänglig för nedladdning. När du blivit mer populärt, kan dessa visar generera intäkter om du tar ut en avgift för att ladda ner program.

5 Annonsera din show. Du kan blogga om showen och bjud in dina vänner. Du kan också publicera innehåll och meddelanden till dina vänner på sociala nätverkssajter för att hitta lyssnare. Billiga reklam via Internet reklamtjänster skulle också riktas mot människor som skulle vara intresserade av ditt innehåll om du använder rätt sökord och inriktning.

6 Njuta vid sändning. Ha en bra tid och njuta av vad du producerar. Om du har roligt, kommer det att göra din lyssnande publiken njuta av själva också.

Tips

  • Fråga folk vad de skulle vara intresserade av att lyssna på eller höra dig prata om. Detta gör att du vet vad innehållet skulle vara intressant att dina lyssnare.