XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

En mus är en av de mest använda bitar av hårdvara. På grund av konstant användning, kan en mus bära ut, bryta och sluta arbeta, vilket gör byte nödvändigt. Ibland kan en användare vill byta en fullt funktionell mus för en nyare modell med fler funktioner. Ändra en datormus kan ofta förbättra dator produktivitet och hjälpa användaren att få ut det mesta av en dator.

Instruktioner

1 Koppla bort gamla mus enheten från datorn. Innan pitching den gamla musen i soporna, undersöka alternativ för återvinning eller donera den till en lokal skola eller icke-vinstdrivande organisation.

2 Anslut den nya musen i samma USB-port på datorn. De flesta datorer ska automatiskt upptäcka en ny USB-enhet, till exempel en mus. Om datorn gör det, då musen är klar att användas. Om datorn varnar dig att en förare måste installeras för att göra musen drift, fortsätt till steg 3.

3 Installera nödvändig drivrutin, antingen genom att sätta in cd-skivan som kom med musen eller genom att besöka hemsidan för musens tillverkaren. Om du har CD, sätt in den i datorns CD- eller DVD-enhet.

På en Windows-baserad dator, bör CD installationsguiden automatiskt. Följ instruktionerna på skärmen för att installera musdrivrutinerna.

På en Mac, bör CD visas som en skiva på skrivbordet. Dubbelklicka på ikonen och följ sedan instruktionerna på skärmen.

4 Att anpassa musens funktioner och prestanda på en Windows-baserad dator, klicka på "Start" och välj sedan "Kontrollpanelen." I "Kontrollpanelen" fönster, dubbelklicka på "Hardware" ikonen och klicka sedan på "Mus" -ikonen. Den "Musegenskaper" fönster har sådana flikar som "Knappar", "pekare" och "Pointer Options" med inställningar som gör att du kan ändra hur enhetens knappar och på skärmen pekaren arbete. Spara ändringarna och stäng sedan fönstret (s).

5 Att anpassa musens funktioner på en Mac, klicka på "Apple" -ikonen i den övre menyraden, välj "Systeminställningar" och klicka sedan på "Tangentbord och mus." Musens inställningar kan du ändra sådana musfunktioner som rullning. Spara ändringarna, om så erfordras, och stäng sedan fönstret (s).

Tips

  • Om datorn inte omedelbart känner igen den nya musen, starta om maskinen. På en Windows-baserad dator, klicka på "Start" -menyn och klicka sedan på "Starta om." På en Mac, klicka på "Apple" -ikonen i övre menyraden och sedan välja "Starta om." Medan en mus enhetens grundläggande funktioner, såsom rullning och klicka, bör fungera när dess förare är installerad vissa möss kräver att du installerar ytterligare programvara på datorn den används med att dra nytta av mer avancerade funktioner, såsom programmering specifika applikationer att starta när du trycker extra knappar på sidan av musen.