XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Även om processorn mottar huvuddelen av uppmärksamhet när det gäller att bestämma hastigheten på dator, systemminne (RAM) har en hastighetsklass samt. Optimera din RAM innebär att din datorminne körs med den hastighet som den är avsedd för. Fullgöra denna uppgift genom att ändra systeminställningar i BIOS.

Instruktioner

1 Starta om datorn.

2 Tryck på knappen som anges under startmeddelande att ange BIOS (även känd som Setup).

3 Markera "Avancerade inställningar" menyn och tryck på "Enter".

4 Markera inställningen minnesfrekvens och trycka på "Enter". Ställ detta att hastigheten på dina specifika minnesmoduler, som kan hittas på en etikett på sidan av RAM, på nätet (genom att leta upp din specifika typ av minne) eller i datorn bruksanvisning.

5 Tryck på "Esc" och "Y" för att spara och avsluta.

Tips

  • De flesta datorlådor kan öppnas genom att ta bort skruvarna på baksidan av målet med en stjärnskruvmejsel och glider av sidopanelen. Andra öppnas genom att trycka in skåror på vardera sidan av fallet panel eller genom användning av manuella vingskruvarna som kräver inga specialverktyg för att ta bort.
  • RAM-moduler är (ca 6 inches lång) i slitsar i närheten av processorn fläkten på den övre halvan av systemets moderkort.
  • De flesta moderna datorer använder antingen DDR2 eller DDR3-minne, med DDR3-minne i allmänhet klockas med en högre hastighet.