XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

En Seagate hårddisk, som alla hårddisk, är inte immuna mot att utveckla testar fel som kan skada eller korrupta filer som finns på det. Säkerhetskopiera Seagate hårddisken till en annan hårddisk, till exempel en extern hårddisk, ger ett exemplar av en fil som kan ha problem. En backup-program kommer att kopiera alla filer från Seagate. Ett antal backup program finns tillgängliga, med de flesta är gratis att använda på prov innan du köper (även om ett fåtal är fria program). Den grundläggande säkerhetskopieringen är rättfram och liknande för alla program - och inte kräver kunskap om hur en hårddisk fungerar.

Instruktioner

1 Hämta en backup-program till datorns skrivbord, till exempel, testversionen av Norton Ghost, shareware (betala om du vill) Titan Backup eller den fria EASUS Todo Backup (se Resurser). Dubbelklicka på filen en gång helt ner för att starta installationsprocessen. Följ menyskärmarna för att slutföra installationen. Starta om datorn.

2 Anslut USB-kabeln för extern USB-hårddisk till en USB-port på datorn. Vänta tills ikonen för enheten att visas på skrivbordet.

3 Starta backup-program genom att välja det från "Start", "Alla program" pop-up-menyn. Välj "Backup" eller "Clone" från programmets huvudfönster.

4 Välj ikonen för Seagate hårddisk från förteckningen i ett nytt fönster som visas - detta kan innebära att kontrollera en kryssruta eller markera ikonen. Klicka på "Nästa" eller "Fortsätt" för att gå till en ny skärm.

5 Välj ikonen för den externa USB-hårddisken från en lista som presenteras i den vänstra kolumnen på skärmen. Klicka på "Nästa" eller "Fortsätt" för att gå till en ny skärm.

6 Kontrollera "Automatic" eller "Standard" kryssrutan på skärmen. Klicka på "Nästa" eller "Fortsätt" för att gå till en ny skärm - om en "kommentar" visas, anger en kommentar i textfältet och klicka sedan på "Nästa" eller "Fortsätt".

7 Klicka på "Start" eller "Klon" på skärmen som visas. Vänta som en pop-up-fönster visas med en förloppsindikator i det, eller förloppsindikator visas längst ned på skärmen. Förloppsindikatorn kommer att fylla i från vänster till höger - det kan ta allt från ett par minuter upp till flera timmar, beroende på mängden av filer på Seagate hårddisk.

8 Klicka på "OK" eller "Klar" -knappen när den visas i ett bekräftelsefönster. Avsluta programmet för säkerhetskopiering.

9 Högerklicka på ikonen för den externa USB-hårddisken. Välj "Mata" från popupmenyn. Ta bort extern USB-hårddisk USB-kabel från datorn.

Tips

  • Den externa hårddisk som Seagate kopieras till kan göras av en annan manfuacturer.
  • Kör andra program medan backup-program fungerar kan sakta ner.
  • Du kan behöva stänga brandväggen bort under säkerhetskopieringen.