XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur du ställer in Comcast Internet på Linux


Comcast är ett av de största Internetleverantörer i USA. Tyvärr har det ett dåligt rykte med några av sina användare, i synnerhet på grund av sin politik när det gäller nätverkshantering och nätneutralitet. Det har också varit notoriskt svårt att ställa in din Internetleverantör med Comcast om du kör ett Linux operativsystem. Det verkar dock som Comcast har lyssnat på kundernas klagomål och har gjort att inrätta din Internetleverantör med Linux en enklare process.

Instruktioner

1 Ring Comcast att inrätta ett möte med en servicetekniker om du inte redan har gjort det, bara för att Comcast har i ditt område och linjerna är redan inrättat betyder inte att du kan köpa din egen modem och använda sin tjänst. Teknikern kommer att ansluta kabelmodemet.

2 Köp en router om du planerar att ansluta några system trådlöst, eftersom kabelmodemet att Comcast ger endast kan anslutas till en del av maskinvaran via Ethernet. Kabelmodemet kommer att fungera bra med bara om någon router, så köpa en som mest passar dina behov och budget.

3 Ställ in ditt trådlösa nätverk om du kommer att ha en. Rådgör med din särskilt routerns dokumentation för detaljer, men de grundläggande stegen handlar om att skapa ett trådlöst nätverk ID och lösenord.

4 Anslut din Linux-dator till nätverket. Beroende på din router, om du har en, kommer du antingen göra detta genom att ansluta en Ethernet-kabel eller in ditt trådlösa nätverk lösenord. De flesta moderna Linuxdistributioner kommer automatiskt att känna det trådlösa nätverket och ber dig att ange lösenordet, men om du kör ett äldre operativsystem och klicka sedan på "Administratör" och inifrån den menyn klicka på "Nätverk". Därifrån kommer du att se en lista över trådlösa nätverk; Välj din och ange ditt lösenord när det efterfrågas.

5 Öppna en webbläsare och navigera till en känd stabil webbplats, till exempel Google. Om du har möjlighet att se platsen, så har du rätt inrätta interna nätverk med Comcast att arbeta med din Linux-dator. Om det inte fungerar, då är det troligt att teknikern inte ordentligt aktivera modemet; ringa Comcast att fjärraktivera det för dig.