XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur hitta Facebook virus på min dator


Facebook-användare är inte immuna mot virus. Samma skräppost som fyller e-post i-lådor kan fylla din Facebook-meddelanderutan din vägg eller dina applikationer. Om du får meddelanden som uppmuntrar dig att klicka på vissa länkar eller om dina vänner nämner du har skickat dem en länk som du inte är medveten om, kan du bli smittad med Facebook viruset. För att förhindra det från ytterligare skada din dator, måste du lokalisera orsaken, ta bort den och sedan återställa ditt lösenord för att skydda dig mot framtida problem.

Instruktioner

1 Kör en virussökning på datorn. Du kan ladda ner Symantec eller McAfee skannrar eller använda en online scanner som ESET.

2 Kontrollera alla möjliga hot taggade av programvaran. Facebook-viruset kan visas som "FBCheck" eller "Koobface."

3 Ladda ner Spyware Doctor eller något annat program som tar bort hot från datorn.

4 Starta om datorn och tryck på F8 när det startas för att mata in "felsäkert läge." Kör din spyware-borttagning program och ta bort alla filer som är associerade med viruset.

5 Starta om datorn och logga in som vanligt.

6 Logga in på ditt Facebook-konto och ändra ditt lösenord genom att skriva in "Kontoinställningar" sidan. Ta bort alla vägg inlägg eller meddelanden som skickas till dig eller av dig som den skapats av viruset.

Tips

  • Klicka inte på misstänkta länkar. Kontrollera med vänner för att se om de verkligen postat länk på din vägg eller skickade det i form av ett meddelande.