XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur hittar man storleken på ett nätaggregat på datorn


När du uppgraderar ett grafikkort eller annan komponent på datorn, kan du behöva kontrollera storleken på strömförsörjningen för att kontrollera att komponenterna kommer att fungera bra tillsammans. Om du inte redan vet storleken på strömförsörjningen på din dator, är det något som du kan hitta på egen hand. Det finns inget kommando eller program som kan ge dig storleken på strömförsörjningen. Istället måste man fysiskt titta på strömförsörjningen.

Instruktioner

1 Stäng av datorn innan letar efter storleken på strömförsörjningen. Detta kommer att bidra till att förhindra dig från att skada sig själv när du tar isär datorn.

2 Granska utsidan av datorn för att se om det finns några skruvar som håller fallet på det. Om du har ett torn-stil dator, kan ditt fall bara glida rätt ut. Du kanske har några små skruvar som håller fallet på. Om så är fallet, använd en skruvmejsel för att ta bort skruvarna. Ta fallet av datorn.

3 Rör vid något metallföremål som inte är en del av din dator innan du rör datorn igen. Detta kommer att jorda dig, vilket hjälper till att förhindra dig från att skicka en statisk elektricitet avgift till datorn och skadliga komponenter.

4 Titta på strömförsörjningen utan att ta bort det från insidan av datorn. Ingenting bör hindra vyn. På sidan av strömförsörjning du kommer att se specifikationer tryckt på den, vilket ger dig storleken på strömförsörjningen. Den CompTechDoc har några bilder på sin webbplats (se Resurser) för att hjälpa dig att hitta nätaggregatet om du inte är bekant med vad du letar efter.

5 Sätt ärendet på datorn när du har storleken på strömförsörjningen.

Tips

  • Om det inte finns någon etikett på strömförsörjningen, kan du lämna in datorn till en lokal dator verkstad och de kommer att hjälpa dig att få storleken på strömförsörjningen.