XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Har din dator kan köras på halva hastigheten den gjorde när den var ny? Datorer kan långsammare med tiden som hårddiskar blir belamrad med oanvänd uppgifter och nya program kräver mer systemresurser. Installera ny hårdvara på en dator kan vara ett sätt att öka prestanda, men det finns sätt att optimera prestanda och öka hastigheten utan att spendera pengar eller installera nya enheter.

Instruktioner

1 Ta bort oanvända data och program. Bläddra personliga filer, musik och videoklipp som du inte längre använder, dra och släppa dem i papperskorgen, högerklicka på bin och välj "Töm papperskorgen." För att eliminera oönskade program, klicka på "Start", "Kontrollpanelen", "Program och funktioner" eller "Lägg till / ta bort program", välja ett program och välj "Uninstall" eller "Ta bort" för att ta bort det.

2 Kör Diskrensning genom att klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och "Diskrensning". Välj en enhet för att rengöra, kryssa i rutorna intill de onödiga filtyper du vill radera i listan (t.ex. tillfälliga Internetfiler eller nedladdade programfiler) och klicka på "OK".

3 Kör Diskdefragmenteraren genom att klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg", "Diskdefragmenteraren" och sedan "Defragmentera nu" eller "Defragmentera." Du kan främjas för att ange vilken disk defragmentera. Denna process kan ta flera timmar.

4 Avbryt startprogram som du har installerat själv och inte behöver använda vid start. Klicka på "Start" och sedan "Kör" typ "msconfig" i textfältet och klicka på "OK" Klicka på "Start" -fliken, avmarkera rutorna bredvid program som du inte vill starta automatiskt vid start och klicka sedan på " Tillämpa." Undvik att avbryta ett program om du inte vet vad den gör.

Tips

  • Uppgradera hårdvara, såsom RAM och grafikkort, kan öka prestandan.
  • Undvika att köra mer än ett program åt gången kan öka hastigheten på de program du kör. Multitasking är en börda för vissa systemresurser och kan medföra en nedgång i prestanda.