XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

När människor först köper en dator, de är förvånade över hur snabbt deras datorsystem kör. Men efter flera månader, datorer tenderar att sakta ner betydligt. Långsamma datorer är ett resultat av ägarna inte tar väl hand om sina system. Enligt Microsoft, frigöra diskutrymme, defragmentera hårddisken och köra Diskrensning är några av de bästa sätten att göra en dator springa snabbt.

Frigöra diskutrymme

Datorer som har mer ledigt utrymme på hårddisken kan bearbeta kommandon snabbare än de som har mindre utrymme på hårddisken. Ett sätt att frigöra diskutrymme är att ta bort program som du inte använder på datorn. Först måste du öppna din program listan. Du kan sortera listan efter storlek eller tidpunkt föregående används. Om du ser stora program som du inte har använt under en lång tid, kan du avinstallera dem. Detta kommer att få en omedelbar effekt på hastigheten på din dator.

disk~~POS=TRUNC

Diskrensning är ett program som tar bort och söka efter gamla temporära filer som inte används på din dator. Många gånger kan köra Diskrensning frigöra flera hundra MB hårddiskutrymme. Om du vill att datorn ska fortsätta att köra snabbt, då bör du köra Diskrensning åtminstone en gång i veckan. För att köra Diskrensning, måste du högerklicka på C-enheten ikonen och tryck sedan på Egenskaper. Därifrån måste du klicka på fliken Avancerat och tryck på knappen för "Kör Diskrensning."

defragmentering

Efter att ha använt datorn i flera månader, kanske diskdefragmentering uppstå på hårddisken i din dator. Disk fragment kan avsevärt minska hastigheten på din dator. Att defragmentera hårddisken, kan du klicka på Start-menyn, klicka på Tillbehör, Systemverktyg och sedan Diskdefragmenteraren. Först måste du trycka på knappen Analysera för den enhet som du vill defragmentera och sedan trycka på Defragmentera för att åtgärda fel som kan placeras på din hårddisk. Du bör köra Diskdefragmenteraren minst en gång i månaden om du vill att datorn ska springa fort.