XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur kan jag identifiera mitt ljudkort?


Ljud är en viktig del av den totala datorupplevelse. Oavsett om du är beroende av dina högtalare för att varna dig ny e-post eller om du är en erfaren dator gamer, är ljudet en del av maskinen. Hårdvaran i datorn som ger ljudet kallas ljudkortet. Du bör känna till hur man identifierar vilken typ av ljudkort installerat i datorn, och hur man hittar ljudkortet utgångar så att du kan ansluta hörlurar eller högtalare.

Lokalisera Kontrollpanelen

Att identifiera ljudkortet i Windows, börja med att öppna "Kontrollpanelen" fönster, som finns i menyn "Start". Om datorn är inställd på att visa kategori vy, välj "Ljud, tal och ljuden" ikonen och sedan klicka på länken "Ljud och ljudenheter". Om datorn visar den klassiska vyn, välj "Ljud och ljudenheter" -ikonen. Båda dessa steg kommer att visa "Ljud och ljudenheter Egenskaper" fönstret.

Placering av ljudkortet i Kontrollpanelen

Hur kan jag identifiera mitt ljudkort?


I "Ljud och ljudenheter Egenskaper" fönstret, klicka på fliken "Maskinvara". Ljudkortet finns med under "Enheter" och kommer att identifieras med namn eller typ av ljudkort. Även i det här avsnittet är audio codec, drivrutiner och DVD och CD-enheter. Dubbelklicka på ljudkortet posten kommer att öppna "Egenskaper" fönster och ge mer information om enheten.

Lokalisera ljudkortet utgångar

De flesta ljudkort har en standard hörlursuttag för att ansluta till datorns högtalare, hörlurar eller en stereoanläggning. Beroende på modell och typ av dator, kan du ha en eller flera ljudutgångar. Stationära datorer har oftast ett ljudkort utgång på baksidan av maskinen, och det är antingen identifieras genom en grön ring runt domkraft eller en hörlursikon. Nyare datorer kan också ha en god utgång på framsidan av maskinen, eller till och med på skärmen. Bärbara datorer har ofta en god utgång på framsidan eller sidan av maskinen, märkt med en hörlursikon.