XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur konvertera en WMA-fil till en MP3, AIF eller MOV


WMA är ett ljudformat som vanligen används i Windows operativsystem. Det komprimeras och tenderar att ha mindre filstorlekar som följd. Omvandla den till ett annat format är en enkel process. Med rätt program, kan det göras på några minuter som de flesta ljudfiler är små och lätta att konvertera, vare sig det är till MP3, MOV, eller AIF.

Instruktioner

1 Ladda ner och testa Audacity (se Resurser). Det är en öppen källkod ljudredigerare som kan importera WMA och sedan exportera ljud i olika format. Öppen källkod innebär att det är gratis, så att du inte behöver betala för det. Om du vill redigera ljud, har det gott om verktyg i att göra just detta. Eller så kan du bara exportera ljudet till ett annat format, omvandla det som du vill.

2 Ge WinFF ett försök samt (se Resurser). Även om främst en video omvandlare, WinFF konverterar även ljud. Liksom Audacity, det är öppen källkod, fri programvara. Det är helt enkelt en konverteringsprogram som kommer att konvertera ljudet från ett format till ett annat, dock, och kommer inte att erbjuda audioredigeringsalternativ som de som finns i Audacity. Det kommer att konvertera ljudet i en MS-DOS-fönster och är en av de snabbaste konverteringsprogram tillgängliga.

3 Ladda ner Any Video Converter (se Resurser). Det är en betald version av denna programvara så det är inte öppen källkod som de andra två, men det finns en fullt fungerande och obegränsad gratis versionen. Det kommer att konvertera WMA-ljud som WinFF, den enda skillnaden är att det gör alla konvertering inom själva programmet. Det kommer inte att öppna MS-DOS för att konvertera ljud.