XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur konvertera WMA-filer till WAV med Shareware


Digitala ljudfiler finns i en mängd olika format som passar för många olika ändamål. Vissa filtyper betonar ljudkvalitet, vissa är mer bekymrade över filstorlek och en del är avsedda för uppspelning på särskild hårdvara eller mjukvara. Det är ofta nödvändigt att konvertera filer från ett format till ett annat. Windows Media Audio, eller WMA, är ett komprimerat format som är standard för Microsoft-program som Windows Media Player. WAV är en allmänt okomprimerat format som är lämpligt för att skapa CD-skivor. Många shareware program finns som kan konvertera mellan dessa och andra format.

Instruktioner

1 Öppna en webbläsare och navigera till webbplatsen för en omvandlare som All Converter, Switch Plus Ljudkonverteringsguiden eller WMA Converter. När du har valt ett program, ladda ner den och klicka på ikonen installationen för att installera det på din dator.

2 Klicka på programmets ikon för att starta den när den har slutfört installationen.

3 Lägga till filer i listan över filer som ska konverteras. Dra dem till en panel i huvudfönstret, eller klicka på en "Lägg till" knappen och följ instruktionerna för att lägga till filerna.

4 Välj destination för de konverterade filerna i dialogrutan på skärmen.

5 Välj "WAV" format för utgången. Metoden för att göra detta kommer att variera med programvaran men kommer sannolikt innebära att klicka på en knapp eller rullgardinsmenyn i närheten av där du väljer destinationsmappen.

6 Klicka på "Konvertera" -knappen (eller motsvarande) för att konvertera filerna.

Tips

  • Granska dokumentationen för just din konvertering programvara för att ta reda på om bithastighet och andra sätt att justera kvaliteten eller storleken på utdatafiler.
  • WAV-filer är betydligt större än WMV-filer. Se till att destinationsmappen har tillräckligt med utrymme.