XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man ändra teckenstorleken i en tabell


Tabeller ger webbplats programmerare möjlighet att formatera formulär layouter. Varje cell har en viss bredd och höjd, så att data som presenteras i en tabell anges enhetligt. Ett annat alternativ för HTML tabellayouter är tecken egendom. Detta ställer in textfärg, storlek och typ i tabellcellerna. De teckensnitt i dina tabeller använder Cascading Style Sheets (CSS), och det är ett snabbt och enkelt sätt att redigera texten layout i din webbsida.

Instruktioner

1 Öppna webbsidan som du vill redigera i valfri textredigerare. Du kan använda program som Anteckningar, som är gratis med Windows. Visual Studio, Dreamweaver och Notepad ++ erbjuda färgkodade HTML för enklare redigering.

2 Lägg till en CSS-klass mellan \ "<head> \" och \ "</ head> \" taggar i HTML-koden. I följande kod skapas en klass som kallas \ "theTable \" i din HTML-sida:

table.theTable {}

3 Lägg teckenstorleken till CSS-klass. Följande kod ändrar teckenstorleken till 12 punkter Arial för tabellen:

table.theTable {
font-size: 12pt

font-family: Arial

}

4 Lägg den nya klassen i tabellen egenskaper. Den \ "class \" egendom i tabellen används för att definiera elementets layout. I följande kod läggs den nya klassen i tabellen och ändrar teckenstorlek:

<Table class = \ "theTable \"> </ table>