XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man använder 3G för Internet


Datoranvändare förväntar sig nu att ha en snabb, stabil dataanslutning om hemma, på jobbet eller när du reser. Under de senaste fem åren har mobilnät ökade bandbredden som tillåts av sina nätverk och har snabbt sättas 3G (eller tredje generationen) anslutning. (3G är inte tillgänglig i alla områden. Kontrollera operatörens täckningsområde och be vänner om täckning om du är osäker.) Mobiloperatörer erbjuder nu ett antal alternativ för konsumenter som vill använda 3G för Internetaccess, inklusive dedikerade mobila bredbandskort, mobiltelefoner som kan vara bundna till datorer och netbooks med inbyggda 3G radio.

Instruktioner

1 Köpa och installera ett 3G-modem för datorn. Bestäm vilket mobilnät fungerar bäst i ditt område, och välj ett modem som kommer att samverka med datorn.

2 Köp en datakabel och installera 3G-anslutning programvara på din dator. Tjuder modemet till datorn via datakabel. Detta val är bäst lämpad för användare som ibland har behov av dataanslutningar.

3 Köp en netbook med en inbäddad 3G-radioantenn. Det här alternativet fungerar bäst för användare som vill köpa en ny, mycket bärbar dator och inte har behov av att dela anslutningen med andra användare via en router.

Tips

  • De flesta mobila bredbandsleverantörer erbjuder en provperiod på 30 dagar där du kan du använda och returnera en 3G-kort utan påföljd. Kontrollera villkoren för försöksperioden före undertecknandet några avtal och se till att du kan uppnå en stark, stabil signal innan de bestämmer sig.
  • Vissa cellulära Internetleverantörer erbjuder nu "pay-as-you-go" mobilt bredband. Detta kan vara ett attraktivt alternativ om du inte har för avsikt att använda anslutningen mobilt bredband varje dag.
  • Tillåt flera användare att dela en 3G-anslutning med ett cellulärt modem router eller MiFi hotspot.
  • De flesta 3G Internetleverantörer begränsar månatliga användning till 5 gigabyte. Därefter kan du debiteras hög satsning avgifter eller hastigheten kan strypas om du överskrider 5 GB.
  • Din operatör kan ta ut extra avgifter för att tjudra telefonen eller kan räkna tid ansluten som röst minuter. Kontrollera alltid med din mobiloperatör innan tjudra telefonen.