XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man använder APA format i Word 2007


APA format har utvecklats av American Psychological Association är en av de formatmallar som vanligen används av högskolor och universitet. Eftersom de flesta college forskningsrapporter numera skall lämnas i ett maskinskrivet format, är det viktigt för dig att veta hur man använder APA formatering i ditt ordbehandlingsprogram. Lyckligtvis kan du använda APA format i Word 2007 med relativ lätthet tack vare programmets lättnavigerad gränssnitt.

Instruktioner

1 Starta Word 2007 och klicka på fliken "Hem". Ändra "Font" till antingen "Times New Roman" eller "Arial" och välj "12" som teckenstorleken. Välj "Black" eller "Automatic" som teckenfärg.

2 Konfigurera "Punkt" alternativ genom att ställa in "Radavstånd" till "2,0".

3 Klicka på "Sidlayout" -fliken och klicka på "Marginaler" från avsnittet "Utskriftsformat". Klicka på "Office 2003 Default" som har en 1-tums topp och botten marginal och 1,25-tums vänster och höger marginaler, per APA stil.

4 Formatera försättsbladet genom att klicka på fliken "Hem" och välja "Center" justering från "Punkt" -fliken. Tryck på "Enter" 8 gånger, skriver namnet på papper, tryck på "Enter" skriv ditt namn, tryck på "Enter" igen, skriv namnet på den klass eller professor, tryck på "Enter" och skriv in datumet.

5 Klicka på "Infoga" -fliken och klicka sedan på "Sidnummer" från avsnittet "Sidhuvud och sidfot". Rulla till "Högst upp på sidan" och välj "Plain Number 3" att placera sidnumren i det övre högra hörnet på sidan.

6 Sätt citat i papperet genom att klicka på fliken "Referenser". Klicka på "Infoga Citation" från avsnittet "Citations & Bibliografi" och klicka sedan på "Lägg till ny källa." Skriv så mycket information i den form som ni vet, såsom författarens namn och året av källan. Tryck på "OK" när du är klar och i texten citat läggs där markören är placerad.

7 Lägg dina referenser genom att klicka på "Sidlayout" -fliken och sedan "Sidbrytning" för att starta referenserna på en ny sida. Klicka på fliken "Referenser" och klicka sedan på "Bibliografi" från avsnittet "Citations & Bibliografi" för att infoga bibliografin i slutet av papperet.

Tips

  • Konsultera APA manual för mer detaljer om APA formatering och stil.
  • Vissa högskolor, universitet och professorer betecknar sina egna specifikationer för APA omslagssidor utöver de betecknas med APA manual. Kontrollera din kursplan eller universitet handbok för variationer krävs.