XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Med rätt utrustning, kan du använda din platt datorskärm som en TV. Datorskärmar saknar typiskt hårdvara som behövs (tunern) för att ta emot och tolka tv-signaler. När du har rätt utrustning för projektet, men är ganska lätt att använda en datorskärm som en utrymmesbesparande platt-TV. Vara säker på att du läser igenom alla steg och har alla rätt utrustning innan du sätter igång.

Instruktioner

1 Välj din tuner enhet. De finns i många enheter, t.ex. videobandspelare, kabelboxar, DVR och mer. Om du kan byta kanal på en enhet, då den har en inbyggd mottagare. Välj en enhet som ska användas som mottagare för bildskärmen.

2 Kontrollera att du har en uppsättning av kompositkablar, en VGA-förlängningskabel om bildskärmen inte har en VGA-kabel inbyggd och en mottagare enhet med en kompositkabel utgång. Medan bildskärmen kan ha flera typer av ingångar (t.ex. VGA, HDMI, DMI eller komposit), alla bildskärmar har en VGA-ingång, så dessa riktningar kommer att anta du använder VGA-ingång. Den vanligaste produktionen i videobandspelare, kabelboxar och DVR är kompositkablar.

3 Köp en komposit-till-VGA-kabel omvandlare gränssnitt din mottagare enheten och bildskärmen, som denna på HDTVsupply.com (se Resurser). Dessa omvandlare är lätt att installera, och de kommer att ge den nödvändiga utgångs att använda bildskärmen som en TV.

4 Anslut ena änden av kompositkablar till valda mottagare, och anslut den andra änden till omvandlaren. Sedan tar din VGA-kabel och anslut den till omvandlaren, och om det inte är permanent ansluten till bildskärmen, anslut den där också.

5 Sätt på den. Förutsatt att allt fungerar och korrekt ansluten, vid det här laget bör du kunna vända allt på, och med hjälp av fjärrkontrollen för tuner enhet, bör du kunna starta kanals surfa på din nya "TV".

6 Ansluta externa högtalare till din tuner enhet. Dessa kan vara en enkel två högtalare eller ett surroundsystem. Om inte bildskärmen används har inbyggda högtalare, kommer du att ha något ljud för din konfiguration utan att ge dina egna högtalare (för detaljer om anslutnings högtalare, kontrollera enhetens handbok).

Tips

  • Om systemet inte fungerar när allt är inrättat, kontrollera att allt har makt, att alla anslutningar är fast, och att radion enheten är i rätt läge. Kontrollera också monitorn för inmatningsalternativ på displayen inställningsmenyn på skärmen (se bildskärmens bruksanvisning för mer om detta), eftersom det kan ställas in för att ta emot data från en annan ingångskälla.