XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Virtual Network Computing eller VNC är ett bra verktyg för fjärrskrivbord hjälp och administration, men till sin natur är osäker när det används över det publika Internet. Av denna anledning många Internetleverantörer väljer att blockera portar som VNC-klienter och servrar använder för nätverks säkerhetsskäl. Vanligtvis kan du ändra dessa inställningar på din router eller brandvägg, men detta är inte möjligt om du inte har tillgång till din router. Lyckligtvis flesta VNC-server sviter erbjuder en alternativ anslutningsmetod som kallas lyssningsläge som sätter upp en omvänd anslutning till klienten så att du kan passera genom brandväggen och upprätta en anslutning sömlöst.

Instruktioner

Få genom din brandvägg

1 Be användaren som försöker ansluta till VNC-server för att starta sin klient i lyssningsläge. Detta kan göras med många operativsystem på förhand medföljande klienter, men om de inte har funktionen de kan behöva installera en gratis tredje part VNC Application Suite. De kommer att behöva ställas in genom deras router att acceptera anslutningar på port 5500. Standard Windows VNC Viewer inte har möjlighet att köra i avlyssningstillstånd.

2 Starta din VNC-server programvara och välj alternativet att bifoga en lyssnande betraktaren. Om VNC serverprogramvaran inte har det här alternativet kan du behöva installera och använda en tredje parts programvara lösning också. Standard Windows VNC-servern inte har förmåga att fästa en lyssnande betraktaren.

3 Ange kundens IP-adress och tryck på "Enter" för att öppna en omvänd koppling till honom. Han måste vara närvarande för att acceptera anslutningen och ange sina autentiseringsuppgifter.

Tips

  • Om du är en kund som har problem med att få igenom din lokala brandvägg eftersom port 5900 inte tillåter utgående anslutningar, kan du prova att använda port forwarding inslag i SSH för att ansluta till servern genom en annan port som brandväggen inte blockerar. Detta kommer att ge dig den extra fördelen av ökad säkerhet, eftersom din VNC-anslutning kommer att krypteras över SSH-anslutning.