XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Windows 2000 Server är en populär serveroperativsystem, byggd av samma Windows NT arkitektur som gett upphov till hemma operativsystemet Windows XP. Windows 2000 var allmänt anses vara en stabil rörelse system, även om problem kunde och skedde från tid till annan. Tyvärr, om ett problem resulterar i ett operativsystem krasch då innebär det att de filer som lagras på servern som OS förvaltar är inte tillgängliga förrän operativsystemet kan återvinnas. Windows 2000 Server återhämtning är relativt enkel och kan i allmänhet utföras i en timme eller mindre.

Instruktioner

1 Sätt 2000 Server installations-cd för Windows i serverns CD eller DVD-enhet (eller sätt in Windows 2000 Server installationsdiskett 1 i 3,5-tums diskettenhet om dina installationsfiler är på 3,5-tums media.) Stäng av servern och sedan starta Det.

2 Välj att starta från CD- eller DVD-enhet (eller 3,5-tums diskettenhet) som du har satt installationsskivan i. Om du inte tillfrågas om huruvida du vill starta från installationsskivan, starta om servern igen och tryck på "F12" -tangenten (eller annan nyckel anges på BIOS-skärmen) för att få tillgång till startmenyn och välj enheten från som du vill starta.

3 Låt Windows 2000 installationsprogrammet för att ladda. Följ anvisningarna på skärmen tills du får möjlighet att reparera din befintliga Windows 2000 installation; Tryck på "R" -knappen för att starta reparationsfunktionen.

4 Tryck på "R" -knappen igen för att få tillgång till "reparations" -funktion. Du kommer att få två alternativ: ". Snabb reparation" "Manuell reparation" och Tryck på "F" -knappen för att starta Fast Repair funktion.

5 Vänta medan installationsprogrammet laddar och gör reparationer filer; Detta kan ta mellan 35 och 45 minuter eller längre beroende på skivans typ som används och statistik på servern. Om du använder 3,5-tums disketter, kommer du att uppmanas att sätta in ytterligare installationsskivor som behövs. Installationsprogrammet kommer att försöka ladda och reparera alla filer som behövs för att köra Windows 2000 Server; nödvändiga filer som inte kan laddas kommer att ersättas med nya kopior.

6 Att servern ska kunna starta en gång reparationsfunktionen är klar (eller starta om den manuellt om det inte automatiskt starta). Med reparationen klar bör Windows 2000 Server helt ladda och köra utan ytterligare problem.

Tips

  • Gör regelbundna säkerhetskopior av alla filer som lagras på din sever så att de kan snabbt och enkelt bytas ut i händelse av en systemkrasch eller större operativsystem korruption. Medan reparationsfunktionen kan återställa en skadad operativsystem, har det ingen möjlighet att återställa skadade eller borttagna användarfiler.
  • Inte starta om servern medan återställningskonsolen körs; Detta kan leda till ytterligare skador på dina filer, vilket resulterar i förlust av data.