XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Förutom legitima antivirusprogram, det finns många programvaror som hävdar att erbjuda virusskydd, men i verkligheten är bara bitar av skadlig programvara som utformats för att stjäla din information och lura dig att spendera pengar. Om du inte har så mycket erfarenhet av datorer, kan du inte kan berätta en virusskydd bluff från en riktig virusskydd. Du ska inte oroa dig, men eftersom processen för att räkna ut detta inte är komplicerat. Det tar bara lite tid och grundläggande kunskaper om hur man ser upp information på Internet.

Instruktioner

1 Titta på beteendet hos programmet. Om programmet dyker ständigt upp begär att du betalar en viss avgift för att åtgärda problem på datorn, kan det vara en bluff eftersom många typer av falska antivirusprogram fungerar så här. Hoax programvara kan också berätta att du har tiotals eller hundratals av infektioner på datorn, men om du upplever några biverkningar (bortsett från "virusskydd" program tjat dig) så kan du ha en bluff program på händerna. En riktig antivirusprogram kan kräva en abonnemangsavgift för att hålla dig uppdaterad med de senaste virusdefinitionerna, men du bör alltid kunna använda programvaran för att ta bort skadliga program från datorn även om det inte kan upptäcka de senaste virus eller skadlig kod.

2 Slå upp namnet på programmet på en webbplats som håller reda på listor över falska program, såsom "Rogue / Misstänkt Security Products List" hemsida i avsnittet Referenser nedan. Om man tittar på den typ av lista och jämför den med den programvara som finns på datorn kan du snabbt avgöra om eller inte programmet är äkta eller en bluff.

3 Skanna din dator med en gratis online virusskydd och se om det plockar upp några infektioner på din dator. Om det plockar upp några infektioner, medan "virusskydd" program på datorn säger att du har infektioner, är programmet på datorn sannolikt en bluff. Likaså om online skannern plockar upp en infektion och - efter att ha tagit det - det program som var på datorn mystiskt försvinner, vet du att det var en bluff eftersom online skanner upptäckt det som ett virus och tog bort den från datorn .