XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Om du är ute efter att bygga din egen videoprojektor för ditt hus, kan du skapa en med elektronisk video-enheter du redan har. Du kan ta en gammal bildskärm som kommer att ansluta till din dator eller videospelare och vända den monitor till en filmduk. Du behöver bara göra en prognos rör för skärm gjord av papp och en fresnellins. Du kan sedan spela TV-program, DVD eller dator-lagrade videoklipp på en stor, projicerade bilden.

Instruktioner

1 Välj en källa att förse bilderna. Detta kan inkludera en dators hårddisk, digital videokamera, video, DVD-spelare eller en kabel / satellit-TV-mottagare boxen. En dator behöver sitt tangentbord och mus för att komma åt filmer, medan alla andra kommer att behöva sina avlägsna och manuella kontroller.

2 Anslut videokälla till en kompatibel arbets bildskärm. En dator kan arbeta med sin standard VGA-ansluten bildskärm medan en TV-apparat kommer att arbeta med alla andra. Anslut TV med bästa möjliga kabel - HDMI, komponent, komposit eller RF-koaxial.

3 Klipp en bit kartong i form och storlek på skärmen. Måla den svart och skär ett cirkulärt hål i centrum - 17 centimeter är en bra diameter för normalstora skärmar. Tejpa en fresnellins till pappstycket.

4 Konstruera en lådliknande ram av kartong. Ramen bör vara samma höjd och bredd som bildskärmen och 45 centimeter djupa. Måla dessa kartongbitar svart och tejpa ihop dem, som täcker alla delar av anslutnings hörn med tejp.

5 Fäst husdelen till skärmen. Tejp hela vägen runt ramen och skärmen där de ansluter, vilket gör att inget ljus från skärmen sticker ut ur en spricka. Kör mer tejpen från ramens ytterkant till skärmens nedre och övre sidor för att stödja ramen.

6 Sätt linsstycket i pappram. Stäng av skärmen upp och ned eftersom Fresnel linsen invertera den projicerade bilden.

7 Slå på videokällan och bildskärmen och spela upp en video om det behövs. Placera bildskärmen framför en tom vägg, och hitta en plats där den projicerade bilden är på önskad storlek. Justera objektivets position inom ramen tills bilden är fokuserad.

Tips

  • Häng ett vitt lakan över muren för att hjälpa till att få en bättre projektionsbild. Sträck arket ut så att den inte ripple.Connect videokällan ljudutgång till externa högtalare om du behöver ljud med videon.