XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man bygger webbplatser med Macromedia Studio MX


Macromedia Studio MX är en kraftfull svit av program som kan användas för att bygga webbplatser. Macromedia Studio MX svit består av fyra olika program: Freehand, Fireworks, Flash och Dreamweaver. Varje program har ett annat syfte att hjälpa dig att bygga webbplatser. Enligt tillverkaren, utvecklare kan "bygga webbplatser och applikationer med Dreamweaver, skapa interaktivt innehåll med Flash, skapa webbgrafik med Fireworks, och införliva vektorgrafik med Freehand." Med hjälp av alla dessa program tillsammans, kan du bygga webbplatser med Macromedia Studio MX.

Instruktioner

1 Skapa din grundläggande webbplats design och layout i Macromedia Dreamweaver. Beroende på din nivå, kan du använda visuellt läge eller HTML-koden läge för att göra detta. Använd platshållare för att stå i för grafik och animationer för närvarande. Se till att dina platshållare är alla lämplig storlek för grafik eller animationer som du kommer att inklusive senare.

2 Dra några vektorgrafik eller ritningar i Macromedia Freehand. Eftersom grafiken som du skapar i Freehand är vektor ritningar, kommer de att vara helt skalbar till valfri storlek som du vill ha vid ett senare tillfälle. Detta är användbart både om du planerar att inkludera dem direkt på din webbplats eller om du planerar att redigera dem i Macromedia Fireworks eller annat bildredigeringsprogram innan de inkluderas.

3 Utforma eventuella webbgrafik som du kommer att använda på din webbplats i Macromedia Fireworks. Fyrverkerier integreras enkelt med andra delar av Macromedia Studio MX svit, så att du kan arbeta med vektorritningar från Freehand samt skapa grafik som är avsedda speciellt för införande på en Macromedia Dreamweaver-plats.

4 Skapa några animeringar eller interaktiva delar av webbplatsen i Macromedia Flash. Detta är en kraftfull underhållningsprogram, och har även funktioner för att tillåta interaktivitet med allt du skapar. Du kan bygga spel och applikationer i Flash nästan lika lätt som du kan skapa animeringar, och de kan lätt integreras med någon Macromedia Dreamweaver design.

5 Återgå till Dreamweaver och införliva vektor ritningar, webbgrafik och animationer som du har skapat med de andra programmen på din hemsida. Eftersom hela Macromedia Studio MX svit är byggd för att arbeta tillsammans, kommer Dreamweaver har många inbyggda funktioner för att importera filer som skapats i andra program som ingår i sviten. Din webbplats kommer då att vara komplett och klar för publicering.

Tips

  • Kom ihåg att alla fyra program i Macromedia Studio MX svit är tänkt att fungera tillsammans. Om du inte kan göra något i ett program, prova en av de andra.