XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man defragmentera en Dell-dator


Om du har en Dell-dator, då allt du behöver för att defragmentera datorn redan lastas på din Dell-dator. Dell-datorer levereras med Windows redan installerat, och Windows innehåller den programvara som behövs för att defragmentera en Dell-dator. Det är viktigt att defragmentera en Dell-dator regelbundet (helst varje vecka) för att hålla din Dell-dator som kör i toppform. Det tar bara ett par minuter att börja defrag processen, och sedan Dell-datorn tar hand om defragging automatiskt. Här är hur man defragmentera en Dell-dator.

Instruktioner

1 Förstå varför du bör defragmentera en Dell-dator regelbundet. När du lägger till och ta bort filer till en Dell-dator, blir hårddisken fragmenterade, vilket kan leda till att Dell-dator för att köra långsamt. Defragmentera en Dell-dator regelbundet för att hålla den igång mer effektivt.

2 Hur man defragmentera en Dell-dator


Öppna fönstret Den här datorn. För att göra detta på en Dell-dator, klicka på "Start" knappen längst ned på skärmen. Klicka sedan på "Den här datorn".

3 Hur man defragmentera en Dell-dator


Välj hårddisken som du vill defragmentera. Leta reda på avsnittet "hårddiskar." I detta avsnitt är en lista över hårddiskar på datorn. För de flesta Dell-datorer, hårddisken du vill defragmentera är Lokal disk (C :).

4 Hur man defragmentera en Dell-dator


Högerklicka på den hårddisk som du vill defragmentera på Dell-datorn. Om du vill defragmentera din enhet C: högerklicka på "Lokal disk (C :)". En menyrad visas.

5 Hur man defragmentera en Dell-dator


Klicka på "Egenskaper". "Egenskaper" är det sista alternativet på menyraden. Detta öppnar Lokal disk (fönster C :) Egenskaper.

6 Hur man defragmentera en Dell-dator


Klicka på fliken "Verktyg". Fliken Verktyg är den andra fliken i (fönstret Lokal disk C :) Egenskaper. Flikarna är placerade på toppen av fönstret.

7 Hur man defragmentera en Dell-dator


Klicka på knappen "Defragmentera nu". På knappen "Defragmentera nu" är i Defragmentering delen av fönstret. Detta öppnar Diskdefragmenteraren fönstret.

8 Hur man defragmentera en Dell-dator


Markera hårddisken du vill defragmentera på en Dell-dator och klicka sedan på "Defragmentera." För de flesta Dell-datorer, kommer detta att vara (C :). När du klickar på "Defragmentera" Dell-dator kommer först att analysera hårddisken du valt och sedan börjar defragging Dell-dator.

9 Hur man defragmentera en Dell-dator


Vänta på "Defragmentering är färdig" -meddelande. Om du inte har defragged en Dell-dator i en lång tid, då defragging processen kan ta ett tag, även så länge som en timme för mycket fragmenterade Dell-datorer. Låt Dell-dator för att köra defrag tills processen är klar. Du kommer att veta att Dell-datorn har slutfört defragmenteringsprocessen när "Defragmentering är klar" visas.

10 Hur man defragmentera en Dell-dator


Visa defrag rapporten och stäng sedan fönstret. Om du vill se defrag rapporten, klicka på "Visa rapport". Annars, klicka på "Stäng" för att stänga fönstret.

Tips

  • Det är en bra idé att köra en felkontroll innan du kör en defrag på en Dell-dator. När du kör en felkontroll är inte nödvändigt för att defragmentera en Dell-dator, som kör en felkontroll är en annan dator underhållsåtgärd som ska fyllas så ofta som den Dell-dator är defragged.
  • Defragmentera en Dell-dator på en regelbunden basis. Helst bör du defragmentera en Dell-dator minst varje vecka.
  • Ju oftare du defragmentera en Dell-dator, desto mindre tid defragmenteringsprocessen tar. Defragmenteringsprocessen kan ta en avsevärd tid på en Dell-dator som inte har defragged på ett tag.