XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man defragmentera med iDefrag


Det är inte bara PC-användare som har att defragmentera sina hårddiskar från tid till annan. När du komma åt och flytta filer på en Mac filsystem, kan de lika gärna bli fragmenterad och splittrad. Detta kan leda till en långsammare systemet med tiden och hårddisken måste arbeta hårdare och längre tid att montera de filer du begär. Använd iDefrag att klara upp denna fragmentering och snabba upp ditt system.

Instruktioner

1 Stäng alla program som körs på din Mac för att frigöra alla aktiva systemfiler så att iDefrag kan komma åt dem. Starta om datorn är ett bra sätt att se till att inget främmande körs, men tänk på att stänga alla program som automatiskt startar på en omstart av systemet.

2 Öppna iDefrag programmet. Om du inte redan äger iDefrag, ladda ner den (se Resurser).

3 Markera hårddisken på vänster sida av iDefrag fönstret.

4 Välj "Full Defrag" i "Algorithm" i rullgardinsmenyn längst upp på iDefrag fönstret. Detta kommer att ta längre tid än en enkel defragmentering, och det är inte rekommenderat att du använder datorn medan defrag är igång. Detta kommer dock att ge dig de mest effektiva resultat.

5 Klicka på den gröna "Go" knappen för att starta defragmentering. Processen kan ta två timmar eller längre, beroende på tillståndet hos din hårddisk.