XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Windows Vista förändrats många saker i användargränssnittet, till synes för att göra dem lättare att hantera. En sak ändras var hur man ställer in mappar delade. Två sätt finns för att ange fildelning mapp. Dela din delad mapp innebär att alla med ett konto på datorn kan se dokumenten i det; vilket gör den delade mappen nås via ett nätverk kan alla på din lokala grupp för att se den delade mappen. Det är också möjligt att sätta upp tvångs väg nätverksresurser som Windows XP gjorde, bland annat att kunna specificera åtkomstnivåer - läs, kontra läsa och skriva - och användarbegränsningar, som gör delade filer tillgängliga endast för vissa användare i nätverket eller specifika grupper av användare. Båda dessa tekniker fungerar med 64-bitars och 32-bitars versioner av Vista.

Instruktioner

Aktivera delning via den gemensamma mappen

1 Högerklicka på varje dator i det lokala nätverket och välj "Egenskaper" från rullgardinsmenyn som kommer upp. Klicka på "Computer Name" -fliken, och se till att var och en av datorerna har samma arbetsgruppsnamn. Fildelning över ett nätverk fungerar inte om datorerna är på en annan arbetsgrupp.

2 Klicka på "Start" och välj "Kontrollpanelen" -ikonen. På panelen som kommer upp, klicka på länken "Anpassa" och ange din nätverksplatsens typ som Privat. Även om det är bakvända, ställa in nätverket till privata möjliggör andra datorer för att försöka hitta nätverksadresser i nätverket.

3 Klicka på "Network Discovery" längst ned på panelen, och ställ in den på "On."

4 Klicka på "File Sharing" och "Public Folder Sharing" och ställa dem till "On".

5 Klicka på "OK" för att spara ändringarna. Datorns delade mappen visas nu i det lokala nätverket.

Aktivera delning av specifika mappar

6 Se till att alla datorer är på samma arbetsgrupp; se steg 1 i "Aktivera delning via den gemensamma mappen" för hur man kontrollerar detta.

7 Högerklicka på den fil eller mapp du vill dela.

8 Välj "Egenskaper" från menyn som kommer upp. I dialogrutan som dyker upp, klicka på "Advanced Sharing" -knappen. En annan dialogruta kommer att komma upp. Markera rutan som säger "Dela den här mappen". Du kan ange ett Resursnamn, vilket är vad mappen kommer att ses som via nätverket.

9 Klicka på knappen "behörigheter." Som standard den delade mappen är synlig genom "Alla", som är den användargrupp för alla användare i nätverket. Du kan lägga till eller ta bort användare med knapparna, och genom att välja en användare eller grupp, kan du aktivera eller inaktivera läsning, förändring och full kontroll tillgång till den delade mappen.