XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man designar en webbsida Tutorial


Webb tutorials hjälpa användarna att förstå processen eller steg för vissa åtgärder och visas i oräkneliga antal på internet från beslutsfattandet till recept eller make-up till webbdesign. Utforma en webb handledning är relativt enkel om processen är lätt att förstå, beskrivs i tydliga steg och görs lättillgängliga för internetanvändare. Banan handledning kan laddas upp till en personlig sida, företag webbplats eller blogg, eller skickas till andra handledning platser, är föremål för godkännande. Dessutom kan handledningen vara i en skriftlig eller videoformat, beroende på behoven hos designern.

Instruktioner

1 Skriv ner stegen för lektionen du vill förvandlas till en webb handledning. För att göra detta, anser de grundläggande stegen. Lista dem i ordning, mellan varje så bara en primära åtgärden ingår i varje steg. Efter recept, skulle detta vara liknande till instruktionsdelen i en kokbok, till exempel.

2 Tänk på ingredienserna, verktyg eller tillbehör du behöver för att slutföra guiden. Gör en lista över varje objekt i den ordning de skulle användas, baserat på stegen ovan. Till exempel, om handledning är ett recept och det kräver två matskedar smör (men smöret inte används förrän i slutet av instruktionerna), inte lista smöret som den första ingrediensen. Istället listobjekt i den ordning användaren skulle stöta på dem. Detta är samma för andra handledningar. Om handledningen kräver inga varor eller verktyg, såsom en webbdesign handledning, som kräver endast det uppenbara (en dator och webbdesign program), sedan utelämna listan.

3 Fyll i uppgifterna för varje steg, tillhandahålla nödvändig information skriven på ett koncist röst. Om möjligt, lägga till exempel för varje steg, om de bidra till att klargöra instruktionerna.

4 Skriv om listan leveranser och instruktioner; Använd en skott punkt format för listan leveranser och en numrerad format för instruktionerna. Om stegen är förvirrande, om du lägger ett fotografi för varje steg, kan det hjälpa till att förklara processen lättare. På samma sätt lägga till video för steg kan också vara till hjälp.

5 Skicka in handledningen i en skriftlig eller videoformat till en lämplig handledning webbplats. Alternativt, lägg till handledning eller video till din egen webbplats för användarna att få tillgång till.

Tips

  • Har en vän, kollega eller ett barn läsa handledningen eller titta på video för att avgöra om instruktionerna är tydliga.