XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Oracles VirtualBox virtualisering svit erbjuder omfattande delningsfunktioner i Mac OS X-version. Från och med version 4, är det möjligt att konfigurera en mapp som du delar med en virtuell maskin för att automatiskt montera som en enhet i den virtuella maskinen. Dela en mapp med en virtuell maskin förenklar dela filer och säkerhetskopiera data. Till exempel, om du använder en Windows virtuell maskin för programkompatibilitet, en delad mapp kan användas för att lagra filer som programmet fungerar, vilket gör det enkelt att säkerhetskopiera dem med Time Machine.

Instruktioner

1 Öppna ett nytt "Finder" fönster och navigera till den plats där du vill att den delade mappen. Klicka sedan på "Ny mapp" från menyn "File". Hoppa över det här steget om du vill dela en befintlig mapp.

2 Kör "VirtualBox" från mappen "Program". Klicka den virtuella maskinen som du vill dela mappen i "Oracle VM VirtualBox Manager" fönstret. Klicka på knappen "Inställningar" ovanför listan med virtuella maskiner.

3 Klicka på ikonen "delade mappar" på den högra sidan av fönstret. Klicka på den lilla mapp med ett plustecken på den till vänster om mapplistan för att lägga till en ny mapp. Klicka på pilen bredvid fältet Sökväg Mapp och klicka på "Other" alternativet.

4 Navigera till den mapp som du vill dela i det fönster som öppnas. Klicka sedan på "Välj" för att välja det. Ändra namnet i "Folder Name" -fältet, eller lämna standardnamnet. Klicka på "Read-only" kryssrutan om du inte vill den virtuella maskinen för att ändra innehållet i mappen.

5 Klicka på "Auto-mount" kryssrutan för att automatiskt montera mappen i den virtuella maskinen. En monterad mapp ser ut precis som en hårddisk eller en nätverksenhet i den virtuella maskinen. Klicka på "OK" för att lägga den delade mappen. Mappen är tillgänglig omedelbart i den virtuella maskinen, även om den virtuella maskinen är igång.

Tips

  • Delade mappar kräver att VirtualBox Erat tillägg som skall installeras i den virtuella maskinen. Om det inte är, klicka på "Install gäst tillägg" i menyn "Enhet" när den virtuella maskinen är igång. VirtualBox kommer automatiskt att starta installationsprogrammet för att installera gäst tillägg.