XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

MS Paint, som levereras som standard med Microsoft Windows, inte har möjlighet att spara GIF med genomskinliga bakgrunder. Att skapa grafik i GIF-format med genomskinliga bakgrunder, måste du grafikprogram som Photoshop, Paint NET eller GIMP. Med hjälp av dessa program kan du välja och ta bort en bild bakgrund. Medan JPEG och många andra bildformat spara bilden med en enfärgad bakgrund, bevarar typen GIF-fil bildens genomskinlighet.

Instruktioner

1 Öppna bilden i Photoshop och använda markeringsverktyg eller snabbmaskläget att separera bilden från bakgrunden. Radera bildens bakgrund för att göra bakgrunden genomskinlig. Klicka på "Spara för webben" i menyn "Arkiv" och välj GIF-formatet. Klicka på "OK" för att spara bilden.

2 Ladda ner och installera GIMP grafikprogram om du vill ha ett gratis alternativ till Photoshop. Se till att bilden är i RGB-färgformatet, och lägga till en alfakanal, eller transparens skikt, om bilden inte redan har ett. Välj bakgrunden med GIMP s lasso, trollspö eller färgval verktyg. Ta bort bakgrunden, och spara bilden som en GIF.

3 Installera Paint.NET för en annan fri sätt att skapa transparenta GIF. Öppna bild väljer bildens bakgrund och ta bort den. Spara bilden som en GIF att hålla bildens bakgrund genomskinlig.