XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man gör Basslines i Thor


Propeller resonerar ljudproduktion programvara använder en virtuell modul studio för att skapa musik. Anledningen kommer med Thor-syntetiserare, som har förmåga att återskapa klassiska analoga bas- syntljud. Thor har flera bas förinställningar, men göra din egen basljud och använda den för att göra en bassline hjälper dig att lära principerna om ljudsyntes och låter dig anpassa basen tills det är precis som du vill. Använd två av de analoga oscillatorerna i Thor att göra en enkel monofoniska basgång.

Instruktioner

1 Lanseringen Reason. Om demomelodi öppnar, öppna menyn "Arkiv" och klicka på "Nytt" för att skapa ett tomt skäl som.

2 Klicka på "Skapa" i den övre menyraden och klicka sedan på "Thor Polysonic Synthesizer." Anledningen lägger till en Thor modul till blandnings rack.

3 Högerklicka på Thor-modulen och välj "Initialize Patch" från menyn som visas. Klicka på "Mono Retrig" -knappen på Thor-modulen.

4 Klicka på "Show programmerare" knappen för att öppna Thor kontroller. Klicka och dra "okt" ratten i den övre delen "Analog Osc" till "3"

5 Klicka på nedåtpilen i avsnittet "Osc 2". Välj "Analog" från rullgardinsmenyn. Klicka på lampan bredvid fyrkantvåg symbol för att tända den. Vrid "Oktober" ratten i det här avsnittet "tre" och sedan vrida "Tune" ratten till "-4".

6 Klicka på knappen "2" bredvid "Low Pass Ladder Filter" för att tända den. Ställ in "Freq" ratten till omkring 120 Hertz.

7 Klicka på "Record" -knappen. Spela noterna för bassline på den lägsta oktaven för din MIDI-keyboard. Klicka på "Record" knappen igen när du är klar, dubbelklicka sedan på "Stop" -knappen och klicka på "Play" för att lyssna på det inspelade basgång.

Tips

  • Om du inte har en MIDI-keyboard, ladda ner "Mus Tangentbord" verktyg från Propeller, sedan använda datorns tangentbord för att spela basgångar i Reason.
  • Lägg till en känsla av rörelse till bassline genom att modulera filtrets "Frequency" knopp med Thor lågfrekvent oscillator.