XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Datorer är kraftfulla verktyg, men som de flesta verktyg, kan de bli slitna med tiden. När datorer tvingas att lagra stora mängder data eller köra flera program samtidigt, är det troligt att bromsa eller släpa efter. Dator eftersläpning kan till stor del reduceras genom att utföra grundläggande underhållsåtgärder och förändra användningsvanor, utan att ta mer komplicerade åtgärder som att uppgradera fysisk hårdvara. Uppdatera och uppgradera programvaran som körs datorn kan också ge ökad datorkraft.

Instruktioner

1 Sök igenom datorn efter virus med en fullt uppdaterad antivirusprogram och ta bort eventuella virus som skannings identifierar. Datorvirus och skadlig kod kan orsaka datorer att köra långsammare genom att slösa utrymme på hårddiskar och kör skadliga processer. Det är viktigt att använda en fullt uppdaterad virusskydd, eftersom ett program med föråldrade virusdefinitioner inte kan fånga nya virushot.

2 Använd en ytterligare anti-spyware program för att söka igenom datorn efter skadliga hot som antivirus kan ha missat, och ta bort eventuella hot som grundar. Datorer kan inte använda två fulla antivirusprogram tillsammans utan att skapa potentiella konflikter, men spyware scanners kan användas för att komplettera antivirusprogram. Lavasofts AdAdware och Spybot Search and Destroy är två gratis spyware-program.

3 Ta bort oanvända data och program för att frigöra diskutrymme. För mediefiler som video och musik genom att dra dem till papperskorgen, högerklicka på bin, och välj "Töm papperskorgen." För att ta bort gamla program, klicka på "Start", "Kontrollpanelen" och sedan "Lägg till / ta bort program" eller "Program och funktioner" och dubbelklicka på något program i programlistan för att avinstallera det.

4 Defragmentera hårddisken. Diskdefragmentering omorganiserar data på hårddisken för att maximera effektiviteten. Windows-baserade persondatorer har en skiva defragmentering verktyg som kan nås genom att klicka på "Start", "Alla program", "Tillbehör", "Systemverktyg" och sedan "Disk Defragmentor."

5 Minska antalet uppstartsprogram. Ju fler program som körs vid start, kommer längre start ta. Åt slumpen startprogram, klicka på "Start", "Kör," typ "msconfig" i rutan och klicka på "OK" och sedan gå till "Start" -fliken. Avmarkera alla program som du inte vill köra vid start och klicka på "Apply" och sedan på "OK".

6 Undvika multitasking. En av de främsta orsakerna datorer kör långsamt är att användare kräver alltför många beräkningar av processorn på en gång. Genom att köra endast ett program i taget, kommer du att begränsa belastningen på processorn och RAM, vilket minskar eftersläpning.

Tips

  • Om datorn är mycket gammal, kan du behöva uppgradera eller byta ut slitna hårdvara för att avsevärt förbättra hastigheten problems.Installing ny random access memory kan ge märkbara ökningar i datorkraft. Nya RAM är ofta det mest kostnadseffektiva sättet att förbättra hastigheten med en uppgradering av hårdvara.