XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Googles Android-operativsystem används vanligen på smartphones och surfplattor. Det kan dock även användas på andra enheter, till exempel bärbara datorer. Operativsystemet Android kan köras som en live-cd. En live-CD rinner av en CD eller annan typ av installationsmedia för att ge dig en förhandsvisning av operativsystemet. Du kan kontrollera maskinvarukompatibilitet och andra potentiella problem innan du går igenom hela operativsystemet installationsprocessen.

Instruktioner

1 Ladda ner Android installationsfilen från android-x86.org/download.

2 Sätt in en tom DVD eller CD i din CD-brännare. Högerklicka på ISO-filen du hämtade från Android X86 och välj "Bränn skivavbild". Klicka på "Burn".

3 Starta om datorn med skivan i enheten när bränningen är klar. Du kan behöva gå in på BIOS-inställningarna för att ändra datorns startordning. Du kommer åt datorns BIOS genom en knapptryckning medan datorn startar. Den specifika nyckel varierar mellan datorer, så titta på skärmen för lämplig knapp. Ändra startordningen så att skivenheten är först. Starta om datorn efter att ha ändrat BIOS-inställningarna.

4 Välj "Live CD - Kör Android X86 utan installation" för att testa operativsystemet på din bärbara dator. Du kan installera operativsystemet på hårddisken om du vill efter att ha kontrollerat kompatibiliteten eller fortsätta använda den bort av CD.