XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man gör en CNAME omdirigering


Om du äger ditt eget domännamn, kan du skapa underdomäner som länkar till olika delar av din webbplats eller andra platser på nätet helt och hållet genom att skapa en CNAME-post. Till exempel, om du äger yourname.com och vill skapa en blogg på blog.yourname.com, kan du skapa en CNAME-post så att när dina läsare besöker blog.yourname.com de automatiskt omdirigeras till din blogg. Skapa olika CNAME-poster kan vara användbart för att effektivisera din webbplats och göra innehållet lättare att hitta.

Instruktioner

Instruktioner

1 Navigera till din domänregistrerings hemsida och logga in med ditt användarnamn lösenord.

2 Navigera till domänens DNS-inställningar. Beroende på din registrar, kommer detta att kallas DNS Zone, DNS-hantering, Nameserver inställningar eller något liknande.

3 Klicka på "Skapa ny post" (eller liknande) i CNAME delen av panelen DNS-inställningar.

4 Skriv in namnet på underdomänen i "Namn" eller "Alias" rutan. Till exempel, om du vill att adressen till din blogg för att vara "blog.yourname.com," typ "blogg" i rutan.

5 Skriv in webbadressen eller IP-adress du vill att din underdomän för att styra i "Value" eller "Destination" rutan. Till exempel, om din blogg finns på din webbserver på yourname.com/blog, typ "http://yourname.com/blog" i rutan.

6 Klicka på "Spara" -knappen.

Tips

  • Det kan ta flera timmar för de nya DNS-inställningar ska börja gälla.
  • Du kan skapa CNAME omdirigeringar till webbplatser utanför din personliga webbdomän liksom. Till exempel, om du vill facebook.yourname.com omdirigera till din Facebook-profil, typ "facebook" i "efternamn" och "http://facebook.com/yourprofilename" i "Value" rutan.
  • Observera att processen för att få tillgång CNAME-posten panelen kommer att variera med varje domän registrar, men processen för att skapa och ställa in CNAME-poster kommer att vara liknande eller identiska. Emellertid kan terminologin skilja sig något.
  • Om du inte kan komma åt dina DNS-inställningar måste du kontakta din domänregistrerings kundtjänst eller hjälpdokumentation.