XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

En glimt är en ljus reflektion av ljus på ytan av ett föremål, vanligen i samband med glänsande föremål som juveler, polerad metall, ljusa ögon eller blanka tänder. Reproducera en glimt på en bild med hjälp av stjärnformade förinställda penslar som kommer med Adobe Photoshop. Ibland kan en glimma åtföljs av en glänsande ledning, såsom på kanten av en guldring till exempel. Använd samma borste för att lägga till den här raden för att markera glimt effekt du skapat.

Instruktioner

1 Starta Photoshop och öppna bilden genom att välja "Open" från Arkiv-menyn. Navigera till bilden och klicka på "Öppna".

2 Tryck på "D" på tangentbordet för att ställa in för- och bakgrundsfärg till standardsvartvita värden. Klicka på "Arrow" mellan förgrund och bakgrund färgar för att ändra förgrundsfärgen till vit.

3 Klicka på "Brush Tool" i verktygslådan. Leta reda på "Brush Panelen". Om du inte ser det, klicka på menyn "Window" och klicka på "Brush".

4 Klicka på "Brush Presets" i vänstermenyn i Brush Panelen. Välj "Star 26" från val av förinställningar.

5 Placera verktyget över den plats där du vill att glimma till visas. Klicka på musknappen. Gör glimt ljusare och större om så önskas genom att klicka på musknappen ytterligare gånger, försiktigt så att inte flytta musen.

6 Lägga till en glänsande linje till objektet intill den punkt av ljus, om så önskas. Förminska eller förstora penselstorlek som behövs genom att dra "Master Diameter" reglaget längst ner i Brush Panelen. Dra Brush över objektet. Välj "Blur Tool" från verktygslådan och dra den över linjen du bara ritade för att mjuka upp det som behövs.