XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man gör en PowerPoint Quiz


Microsoft PowerPoint är ett program som används för att skapa presentationer. Det finns många funktioner i PowerPoint som tillåter användare att skapa sin egen unika design, samt skapa bilder med egna bilder och diagram. PowerPoint är mycket användbart för att ge frågesporter till studenter. Det eliminerar behovet av att skapa en pappers frågesport och ger möjlighet för studenter att ta en frågesport visning av bilder tillsammans med ljud, om det behövs. Detta kan vara särskilt användbart i konst eller vetenskap klasser.

Instruktioner

Skapa en frågesport i Microsoft PowerPoint 2007

1 Öppna PowerPoint på din dator. Ett nytt presentationsdokument kommer att visas på skärmen. Den första bilden kommer att uppvisa textrutor där du kan lägga till en rubrik och underrubrik. Lägg namnet på din frågesport, liksom datum eller någon annan relevant information du behöver.

2 Klicka på "Ny bild" på fliken Start på användargränssnittet. Ett urval av bilder visas i Office tema dialogrutan. Välj den typ av bild du vill använda för din frågesport frågor. Om du vill lägga till en bild på testfrågor väljer slide "Bild med bildtext." Du kan också börja med en tom bild till skapa egna textrutor och infoga egna bilder där du vill på bilden.

3 Lägg till nya bilder genom att klicka på "Ny bild" igen på fliken Start eller välja "Duplicera Slides" i fliken Ny bild. Detta beror på vilken typ av textrutor och bildrutorna du behöver för följande frågesport fråga.

4 Infoga bilder, clip art, bilder, former, diagram, textrutor, sidhuvuden och datum på bilden från fliken Infoga på användargränssnittet. Du kan även infoga filmer eller ljud.

5 Ändra utformningen av bilderna genom att klicka på "Design" -fliken på användargränssnittet. Ett urval av mönster visas. Välj den design som du vill.

6 Skapa din frågesport för att köras på en timer. Varje bild / frågesport fråga kan tidsmässigt för att övergången till nästa. Gå till Bildspel flik och klicka på "Tidsinställningar". Repetitionen verktygsfält och skjut tid visas på skärmen. Ställ in tiden genom att låta bilden ha sin gång. Klicka på "Pausa" när du vill stoppa det. Tryck på "Esc" på tangentbordet för att återgå till PowerPoint-presentationen. Spara tid när du uppmanas.

7 Lägg övergång animation mellan diabilder. Klicka på "Animation" fliken på användargränssnittet. Välj animeringen du vill.

8 Lägg till ljud för bildväxling. Ljudalternativet meddelar studenterna att nästa frågesport frågan är klar. Gå till Animation och hitta Öresund dra ner alternativ. Välj en av de många ljud som finns tillgängliga.

9 Visa din slutliga presentationen när den är klar. Klicka på "Visa" -fliken och välj "Slide Show". Hela din frågesport kommer att visas och kommer att förändras per tiden matas, liksom övergången med animation och ljud du har valt.

Tips

  • Glöm inte att spara din presentation med jämna mellanrum!