XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

Hur man gör en USB-bootbar i Linux


Linux är ett mångsidigt operativsystem och med rätt uppsättning av kommandon, kan användaren få tillgång till nästan alla förmåga Linux-distribution. Linux är också känd för sin lilla informationskrav för att köra effektivt. Detta gör Linux idé för levande filsystem, som är system som kör från CD eller USB-minnen och inte kräver installation på en hårddisk. Linux kan användas för att skapa en startbar USB, i vilken ett Live Linux-system då kan laddas.

Instruktioner

1 Starta upp operativsystemet Linux. Ta bort alla USB-minnen med undantag för den du vill göra startbar.

2 Öppna "Terminal" och skriv "fdisk / dev / sda" (utan citattecken). Tryck enter." Skriv "n" (utan citattecken) och tryck på "Enter".

3 Skriv "p" (utan citattecken) för "Primär partition" och tryck på "Enter". Typ "1" (utan citattecken) för "Partition Nummer" och tryck på "Enter". Tryck på "Enter" en gång till för att bekräfta den "första cylindern" som standard.

4 Skriv "+ 384" (utan citattecken) och tryck på "Enter". Typ "w" (utan citattecken) och tryck på "Enter" för att slutföra. Detta bör ta dig tillbaka till "Command (m för hjälp):" alternativet. Typ "a" (utan citattecken), tryck på "Enter" skriv "1" (utan citattecken) och tryck på "Enter". Flash-enheten är nu startbar. Nära av Terminal eller fortsätta ändra flash-enheten med dina personliga preferenser.

Tips

  • Du kan behöva logga in som root för att stegen för att fungera korrekt.