XXXXX.com  Home
bmpentertainment.com  Huvudsida

"SWF" (små webbformat) är filformatet för Flash-innehåll som skapats med Adobe-program. Webbutvecklare använder ofta det här formatet för att visa animationer eller interaktivt innehåll. Eftersom "SWF" filer kan visa vektorbilder, är filstorleken ofta mindre än en bildfil skulle ha varit. När en Flash-fil är i "SWF" -format, betyder det att det redan har upprättats och kan inte ändras. Det finns dock en lösning som gör det möjligt att ändra måtten på en statisk SWF-fil och det kan göras med hjälp av enbart fri programvara.

Instruktioner

1 Gå till Adobes webbplats och ladda ner gratis Flash Player. Slutföra installationen och efteråt kommer du att kunna öppna "SWF" filer med spelaren.

2 Högerklicka på statiska SWF-fil som du vill konvertera och välj "Öppna med" från popupmenyn. Välj "Adobe Flash Player" i listan över program som finns tillgängliga för att öppna filen med. Klicka på "Visa" och klicka sedan på "Fullskärm". Den statiska SWF bilden visas i mitten av skärmen med en vit bakgrund runt den.

3 Tryck på "Print Screen" (ofta förkortat "PrtSc") på tangentbordet. Det är oftast placerad bredvid "F12" funktionsknappen på tangentbordet. Detta kommer att ta en ögonblicksbild av skärmen med bilden från SWF-filen som visas på den.

4 Klicka på "Start" -knappen i Windows och välj sedan "Alla program." Klicka på "Tillbehör" och välj sedan "Paint".

5 Klicka på "Klistra in" -knappen i Paint eller tryck "Ctrl" + "V" för att klistra in bilden du har tagit på skärmen i färg. Eftersom "SWF" filen är statisk och har inga animationer, förlorar du ingenting genom att ta en skärmdump av det.

6 Klicka på "Crop" verktyg längst upp i programmet Paint och välj "SWF" bilden i mitten av bilden. Klicka på "Crop" igen för att trimma bort det omgivande vita området på bilden.

7 Högerklicka på bilden och välj "Resize" från popupmenyn. Klicka på "Pixels" och sedan ange "640" bredvid horisontell och "480" bredvid vertikalt. Klicka på "OK" och din bild kommer nu att i de mått du önskade.

8 Klicka på "File" och "Spara". Ange namn och plats (helst på skrivbordet eller någonstans det blir lätt att hitta). Bredvid "Spara som" väljer "JPG". Avsluta färg och återgå till Flash Player, som fortfarande ska vara igång.

9 Klicka på "File" och "Öppna". Klicka på "Bläddra" och bredvid "File Type" välj "Alla filer". Välj "JPG" fil som du sparade i Paint och klicka på "OK". Bilden visas och bör se ut exakt som "SWF" fil gjorde bara större eller mindre beroende på vad de ursprungliga dimensionerna var.

10 Klicka på "File" och sedan "Skapa projektor." Ange ett namn och plats fil (återigen skrivbordet blir enklast) och klicka på "Spara". Filen kommer nu att vara i "EXE" format, vilket betyder att det kommer att köras i Flashplayer när du dubbelklicka på den och vi har nu möjlighet att konvertera den till en "SWF" -fil som originalet.

11 Navigera till Northcode hemsida och ladda ner gratis SWF-filen extractor. Dubbelklicka på filen när nedladdningen är klar och klicka på "EXE" fil du skapade i Flash när de ombads att välja ett projekt.

12 Klicka på "Öppna" och filen kommer automatiskt att konverteras. Eftersom programmet extraherar alla "SWF" filer inifrån ett projekt fil, kommer du nu har din statiska "SWF" fil i "640x480" dimension i samma mapp som "EXE" fil.